Medi ambient

Medi ambient

Sant Cugat recupera l’estany de la Guinardera

Després d’una primera fase d’obres l’any 2018, que van servir per buidar l’estany, col·locar una nova base impermeable i millorar la vegetació existent, ara han finalitzat els treballs per a la millora paisatgística i ecològica de l’estany de la Guinardera que tanquen el procés de recuperació d’un espai d’esbarjo però també de valor natural per a Sant Cugat del Vallès. Amb un pressupost de prop de 430.000 euros, provinents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s’ha treballat els darrers mesos sobre 28.400 m² de superfície per afegir-hi vegetació i fer-hi nous camins i zones d’ús social. Els treballs s’inclouen en el pla de sostenibilitat ambiental (PSA) per desenvolupar projectes amb els ajuntaments per reforçar la mobilitat sostenible.

L’estany de la Guinardera està situat al nord-oest del municipi vallesà. La recuperació de l’estany era una reivindicació veïnal que va aconseguir una partida als pressupostos participatius del 2018 en ser una de les propostes més votades. L’estany és una de les principals zones humides de Sant Cugat del Vallès que serveix com a refugi de diferents animals. En la darrera fase, executada per Ambientalia Gestió Ambiental, s’ha fet la revegetació dels marges, s’ha creat un camí perimetral, miradors, passarel·les a nivell d’aigua i grades i s’han instal·lat rètols de senyalització i cartells. Pel que fa a la vegetació, amb els treballs s’ha adequat un canyissar a l’entrada de la bassa i un herbassar als marges El nou camí és de dos metres d’amplada i té diverses vies d’accés que connecten amb els elements d’ús socials. Per exemple, s’han creat diferents punts en què la gent pot acostar-se a la zona humida. Hi ha un mirador en un punt elevat per observar el conjunt de la massa d’aigua i una plataforma flotant per situar-se damunt de la làmina d’aigua. Gràcies a la senyalització que s’hi ha instal·lat, els visitants poden tenir informació de la flora i fauna de l’estany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa
urbanisme

Prop de 60 obres complicaran la mobilitat a l’estiu a Barcelona

Barcelona

Comença la col·locació de les imatges de la façana de Sant Esteve

OLOT
Societat

La Diputació de Barcelona destina 100 milions a la xarxa d’abastament d’aigua

Barcelona
Societat

Barcelona ofereix cursos d’anglès, francès i alemany per a aturats

Barcelona