Medi ambient

MEDI AMBIENT

Sant Feliu deixa dutxes instal·lades a les platges, però sense aigua i com a recordatori de la sequera

La temporada de bany ha arrencat sense dutxes ni rentapeus habilitats a cap municipi de la Costa Brava, a diferència de Barcelona capital –amb plena normalitat– o poblacions com ara Mataró, en menor nombre, però reactivades un cop superada l’emergència per sequera. Entre veïns i usuaris han aparegut preguntes, algunes a favor de la restitució, i d’altres, contràries. I a Sant Feliu de Guíxols, dijous, el debat va arribar al ple, amb una moció del portaveu de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras, per exigir-ne la retirada efectiva de les platges, on s’havien tornat a instal·lar.

El debat, però, es va resoldre ràpid, perquè des del govern local van advertir Lloveras que preparaven una campanya de conscienciació. Hi han enganxat adhesius en què el missatge ja no entra si l’escenari és d’emergència, excepcionalitat o alerta –al qual s’ha retornat els darrers dies, però tot just abans de l’inici de la temporada d’estiu–. “Per sequera, aquestes dutxes han d’estar tancades”, diu un missatge traduït també al castellà, l’anglès i el francès.

L’edil ponent de la moció es va avenir a retirar la proposta, i es va donar per satisfet amb la iniciativa a curt termini, tot i que no va descartar recuperar el debat l’any vinent i replantejar “la idoneïtat” d’un servei que implica una notable despesa d’aigua.

L’alcalde, Carles Motas, va garantir que aquest estiu, encara que s’hagin recuperat les reserves d’aigua aquests darrers dos mesos, no veia prudent fer veure que no ha passat res, ja que si no hagués plogut tenien “l’amenaça de restriccions a l’estiu sobre la taula”. Al municipi veí de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, directament, no instal·laran ni dutxes ni rentapeus, per estalviar feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia