Medi ambient

La PDE considera “una provocació” commemorar el minitransvasament

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) considera “una broma” que el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) celebri i commemori els 35 anys de la posada en marxa del minitransvasament de l’Ebre. “No hi ha res a celebrar”, ha dit el portaveu Joan Antoni Panisello en declaracions recollides per l’ACN.

L’entitat demana a la ciutadania i als representants institucionals de les Terres de l’Ebre que no se sumin a la celebració i ja ha anunciat una manifestació a les portes de la seu del CAT a l’Ampolla per l’11 de juliol a la tarda, coincidint amb l’acte de commemoració. La Plataforma recorda que el minitransvasament a Tarragona es va plantejar com una acció “solidària, provisional i temporal” i s’ha convertit en una factura “vitalícia” per a les Terres de l’Ebre.

“Celebrem que fa 35 anys que ens van arrencar els recursos bàsics que tenim a les Terres de l’Ebre, que el Consorci és un element clau del desequilibri territorial i de futures interconnexions sempre latents sobre nosaltres”, han ironitzat des de la PDE.

Fonts de la plataforma insisteixen que en 35 anys, “els receptors d’aigua” han tingut temps per “crear les seves pròpies infraestructures de depuració i recuperació, i fins i tot dessalinització” per deixar de dependre de l’aigua de l’Ebre.

“No només no hi ha perspectives de retorn de cabals, sinó que el CAT està en expansió”, ha criticat Joan Antoni Panisello, portaveu de la PDE. L’entitat ha fet una crida a polítics, empresaris i professionals, “que segurament estaran convocats a la gran festa” pels 35 anys del CAT, perquè el dia 11 de juliol, “per coherència i solidaritat” amb el territori, no hi participin. Per a la plataforma, que s’hagi escollit la seu ebrenca per fer la celebració “té inclús un punt de provocació”. “Volem que vegin el nostre rebuig i que no tenim res a celebrar”, ha insistit Panisello.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia