Medi ambient

europa

Alemanya suspèn projectes climàtics per un possible frau a la Xina

D’un total de 69 projectes al país asiàtic, 40 estan sota escrutini

La ministra alemanya de Medi ambient, Steffi Lemke, ha anunciat aquest dimecres el cessament immediat d’alguns projectes de protecció del clima a la Xina relacionats amb un escàndol de suposat frau amb empreses alemanyes que poden haver rebut crèdits per una contribució a la protecció del clima en una iniciativa que mai va existir.

Lemke s’ha pronunciat assegurant que és possible que es tracti d’un cas de “greu delicte mediambiental”. “Em prenc molt seriosament les acusacions. Probablement estem davant un cas d’intent de frau, davant una maquinació fraudulenta”, ha dit la ministra en una sessió de preguntes en la cambra baixa del parlament alemany (Bundestag).

La cooperació es va detenir l’1 de juliol i des de llavors, les companyies petrolieres alemanyes ja no poden sol·licitar nous projectes en el marc del presumpte sistema de frau.

El rerefons de tot això és que les empreses alemanyes poden haver rebut crèdits múltiples per una contribució a la protecció del clima que mai va existir, ja que alguns projectes a la Xina possiblement mai es van fer.

“És clar que la confiança s’ha vist sacsejada i que ara cal investigar rigorosament aquestes acusacions”, ha afegit Lemke en el Bundestag.

L’Agència Federal de Medi Ambient (UBA) està investigant de manera “conseqüent” tots els indicis de presumpte frau.

Aquests #fets van ser possibles gràcies a un mecanisme que permet a les petrolieres alemanyes aconseguir els seus objectius climàtics legals amb l’ajuda de projectes de protecció del clima a la Xina.

Segons aquest sistema, les empreses poden millorar les seves quotes de gasos d’efecte d’hivernacle si es redueixen les emissions de CO2 dins de la cadena de subministrament, fins i tot a l’estranger, permetent finançar projectes que redueixin les emissions en el sector petrolier i rebre crèdits per la seva petjada de carboni a Alemanya si es reconeixen els certificats corresponents.

Aquests projectes de “reducció d’emissions en fases anteriors” (UER) es comptabilitzen llavors en la quota de reducció de gasos d’efecte d’hivernacle en el sector del transport.

Els projectes, per als quals ja s’han cancel·lat totes les noves sol·licituds, són aprovats per l’Agència Federal de Medi Ambient, una autoritat subordinada del ministeri de Medi Ambient.

La ministra va explicar a la Comissió de Medi Ambient que d’un total de 69 projectes a la Xina, 40 estan actualment sent investigats a causa de sospites de frau.

Segons Ingrid Hanhoff, cap de departament del ministeri de Medi Ambient, la UBA està revisant tots els projectes a la Xina i altres deu en altres països com Nicaragua, Uzbekistan i l’Azerbaidjan.

“Va ser un error del govern anterior introduir aquest sistema propens al frau”, ha reconegut Lemke en la Comissió de Medi Ambient del Bundestag.

El cap de la UBA, Dirk Messner, ha explicat que els projectes de la Xina no són revisats per l’agència, sinó per empreses de certificació i que el mecanisme de verificació “es basa en la confiança en els verificadors i validadors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona

Un estudi demanat per l’Ajuntament revela un nivell alt de plom

BONMATÍ

Condemnen l’ICS a pagar 200.000 euros per una negligència mèdica mortal

Barcelona

Inicien aquest mes les obres d’un nou pont a la C-38 entre Sant Pau i Camprodon

SANT PAU DE SEGÚRIES
europa

Alemanya suspèn projectes climàtics per un possible frau a la Xina

barcelona
salut

Jubilació per a Carmen Cabezas, una de les gestores de la pandèmia i la vacunació

barcelona

Tractament al Segre per combatre la plaga de mosca negra

Lleida

Cinc pirotècnies al 52è concurs internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

BLANES