Medi ambient

Medi ambient

Greenpeace alerta de trams de la costa en “molt mal estat”

L’entitat assegura que la turistificació l’afecta “severament”

Alerta de Greenpeace per la situació d’alguns trams de la costa catalana. En un informe que analitza la situació del litoral espanyol, l’entitat apunta que hi ha zones costaneres que es troben “en molt mal estat” per les barreres artificials i l’erosió que provoquen els esdeveniments meteorològics extrems. A més, hi afegeix que la turistificació afecta “severament” la costa catalana. En el cas de Catalunya, constata que platges i passeigs marítims desapareixen amb cada temporal i apunta que la pujada del nivell del mar estimada per al 2030 afectarà a extenses zones de la costa. L’entitat recorda, en aquesta línia, que hi ha un 15% de la superfície urbanitzada que està en zona inundable, ja sigui marítima o fluvial, cosa que incrementa el risc durant les pluges torrencials.

L’informe ‘Crisis a Tota Costa 2024. Anàlisi de la situació del litoral davant dels riscos d’emergència climàtica’ fa una radiografia de l’estat dels més de 8.000 quilòmetres de costa espanyola. Segons recull l’agència ACN, una de les principals conclusions és que no hi ha cap regió costanera que no estigui exposada a riscos per excés d’urbanització i infraestructures, contaminació, construcció de barreres artificials o el soterrament i desviament de cursos fluvials. L’informe recull que la pujada del nivell del mar, segons previsions de la NASA, provocarà la pèrdua de platges. Apunta que per al 2030 s’esperen impactes molt greus a la costa de Barcelona, Vigo, A Corunya, Villagarcía, Almeria, Màlaga, Cadis o Santander, entre d’altres. En aquest sentit, assegura que per a finals de segle el mar s’haurà menjat més de 70 metres a Barcelona. Greenpeace assegura que és urgent actuar per fer front als riscos i proposa l’aplicació de mesures ambicioses per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, normatives d’adaptació i protecció de la costa, retornar la qualitat ambiental als espais costaners, acabar amb la contaminació, posar fre a la turistificació massiva limitant per exemple vols i creuers i la limitació d’allotjaments turístics i impedir la construcció de barreres artificials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.