Medi ambient

MEDI AMBIENT

Troben una espècie en perill de ratpenat al parc del Cadí-Moixeró

Un equip d’investigadors del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) ha trobat el ratpenat de bigotis petit (Myotis alcathoe) al Parc Natural del Cadí-Moixeró en el marc d’unes prospeccions. Segons expliquen, aquesta espècie està catalogada “en perill” i es tracta d’una de les grans desconegudes de la fauna europea. Viu en fagedes mixtes i en boscos de ribera madurs amb arbres vells, fusta morta en peu, abundància de cavitats als arbres i cursos d’aigua lliure de contaminants. Fins ara a Catalunya només es coneixia la presència de poblacions de cria estable a l’Albera i la Vall d’Aran, mentre que al Montseny i a l’Alta Garrotxa se n’han registrat alguns mascles aïllats.

Des del CTFC asseguren que la nova troballa al Parc Natural del Cadí-Moixeró destaca no només per la seva singularitat sinó per contribuir a ampliar el coneixement de la distribució i l’ecologia d’aquesta espècie desconeguda en perill d’extinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia