Medi ambient

SOS Costa Brava continua el pols contra el Pla que afecta els Jardins Rubió i Tudurí de Calella

Aquest juliol han presentat al·legacions al Pla de Millora Urbana (PMU) que afectaria part del jardí protegit per les edificacions projectades

Salvem el Golfet i SOS Palafrugell, que formen part de la federació SOS Costa Brava, continuen la batalla per preservar els Jardins Rubió i Tudurí de Calella de Palafrugell. Aquest juliol passat s’han presentat al·legacions al Pla de Millora Urbana (PMU) que afectaria i envaïria part del jardí protegit per les edificacions projectades, desfigurant-lo i provocant un impacte visual i paisatgístic molt crític.

Les entitats defensen que l’estudi d’impacte i integració paisatgística resulta insuficient: no s’exploren alternatives reals i viables, alhora que dues de les tres presentades són inviables al no ajustar-se als criteris del Departament de Cultura de respecte als elements catalogats. Així, a més de formular oposició al PMU, es demana rectificar l’alineació del nou edifici per tal que no afecti els jardins, així com deixar sense efecte l’increment d’una planta d’alçada, no afectar la imatge de l’edifici preexistent protegit i exigir cessions d’espais lliures, zones verdes i equipaments. Alhora es demana completar la documentació tècnica del Pla i s’exigeixen alternatives d’ordenació amb menor edificació i volumentria.

La federació considera «un contrasentit» que aquest jardins, de gairebé 70 anys d’antiguitat, estiguin considerats com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) pel Pla Especial de Protecció i d’Intervenció en el Patrimoni Històric (PEPIPH) i, d’altra banda el POUM atorgui a la finca de la qual en formen part una edificabilitat de 2.729m² de sostre, permetent que en el solar s’hi puguin construir un total de 22 habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS

SOS Costa Brava continua el pols contra el Pla que afecta els Jardins Rubió i Tudurí de Calella

PALAFRUGELL
PALAFRUGELL

El Bus 30’ transporta al juliol 11.400 passatgers a les platges

PALAFRUGELL