Medi ambient

medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a les illes de Puerto Rico i les Illes Verges

La previsió és que s’acosti a les illes del Carib per després girar cap al nord

El Centre Nacional d’Huracans (NHC, en anglès) dels Estats Units ha emès aquest dimarts una alerta d’huracà per a les Illes Verges, com també per a les illes porto-riquenyes de Vieques i Colobra, mentre s’aproxima a aquestes àrees i una mica més enfortida la tempesta tropical Ernesto.

L’NHC ha subratllat a més que les alertes de tempesta tropical es mantenen per a Saint Kitts i Nevis, Montserrat, Antiga, Barbuda i Anguilla, Guadalupe, i Sant Martí i Sant Bartolomé, segons el butlletí de les 11.00 hora local (15.00 GMT).

A aquesta hora la tempesta tropical es trobava a uns 250 quilòmetres a l’est sud-est de Santa Cruz, i a uns 405 quilòmetres a l’est- sud-est de Sant Joan (Puerto Rico).

Ernesto presenta vents màxims sostinguts de 85 quilòmetres per hora i es mou cap a l’oest nord-oest a 30 quilòmetres per hora.

Segons la trajectòria pronosticada, el centre d’Ernesto hauria de passar a prop o sobre les Illes Verges aquesta nit, i després passar just al nord-est i nord de Puerto Rico aquesta nit, i el dimecres. Més tard, Ernesto s’hauria de moure sobre l’Atlàntic occidental.

Des de principi de la temporada d’huracans en la conca atlàntica, que va començar el passat 1 de juny, s’han format cinc tempestes tropicals, Alberto, Beryl, Chris, Debby i Ernesto.

De totes elles Beryl i Debby es van enfortir fins a arribar a huracans, el primer d’ells fins i tot va aconseguir la categoria més gran en l’escala Saffir-Simpson, la cinc, causant destrucció i mort en el Carib i als Estats Units.

Es preveu que aquesta temporada d’huracans a l’Atlàntic sigui una de les més actives i intenses en dècades, amb la formació de fins a 25 tempestes i 13 huracans.

De moment, la tempesta tropical Ernesto, que carrega vents màxims sostinguts de 72 quilòmetres per hora, ja ha afectat aquest dimarts a les Antilles Menors en el seu pas per aquesta zona del Carib mentre intenta enfortir-se i acostar-se a Puerto Rico.

Ernesto es mou cap a l’oest nord-oest a 30 quilòmetres per hora. Els meteoròlegs pronostiquen un moviment cap a l’oest nord-oest amb una certa disminució en la velocitat d’avanç durant el pròxim dia. Després s’espera que Ernesto giri cap al nord sobre l’Atlàntic occidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada es reobrirà demà

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt
successos

Mor un excursionista mentre feia la via d’Estasen al Pedraforca

Saldes