Medi ambient

La IAEDEN-Salvem l’Empordà presenten al·legacions a una modificació del POUM de Llers

La IAEDEN-Salvem l’Empordà presenten al·legacions a una modificació del POUM de Llers (la 25a del seu planejament) perquè consideren que el redactat proposat per l’ajuntament segueix posant en perill tant l’Espai d’Interès Natural (EIN) de La Garriga d’Empordà, com l’espai reservat per la seva ampliació i l’Hàbitat d’Interès Comunitari prioritari (HICP) dels llistonars (Brachypodium retusum).

El redactat contempla l’ampliació de les pedreres existents a sobre dels llistonars, un hàbitat protegit al màxim nivell per la normativa europea i que, a l’espai de La Garriga d’Empordà i voltants, esdevé quasi l’únic reducte de tota comarques gironines i el que té una major extensió. Pel que fa a les macrogranges i les renovables, si bé contempla que s’ha d’evitar situar aquestes instal·lacions dintre de la Garriga d’Empordà i a sobre dels llistonars, no les prohibeix tàcitament, deixant una porta oberta a que es pugui destruir i afectar als valors naturals que han conduit a la protecció d’aquests espais.

La IAEDEN apunten la necessitat de fer una revisió del planejament. Creuen que cal fer l un replantejament del model territorial local que tingui en compte múltiples impactes sinèrgics al territori (per exemple les tres activitats que es volen regular) i en conseqüència ajusti la ordenació del municipi per reduir al màxim les seves repercussions negatives.

Demanen que e s’aprovi d’una vegada el Pla de Gestió de la Garriga d’Empordà; que la regulació de les energies renovables al municipi sigui més ambiciosa que la presentada en la modificació, on només s’incorpora el que diu la normativa de la Generalitat i reclamen la prohibició de desenvolupament de pedreres, granges i renovables a sobre de les zones catalogades amb presència de prats mediterranis rics en anuals, basòfils (llistonars), un hàbitat catalogat com d’Hàbitat d’Interès Comunitari Prioritari (HICP) protegit amb la màxima figura de la legislació europea, i on l’Ajuntament hi permet activitats extratives i, parcialment, renovables i granges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacional

Tasques de neteja i càlcul de danys a les Balears

barcelona
Societat

Cinc projectes inclusius a Barcelona, finançats amb l’impost turístic

Barcelona

El White Summer de Palamós tanca amb 29.230 visitants

PALAMÓS
SALUT

La UPC desenvolupa una eina predictiva per personalitzar el tractament de la psicosi

Barcelona

Les piscines municipals de Palau i de Santa Eugènia tancaran per fer manteniment

GIRONA

La IAEDEN-Salvem l’Empordà presenten al·legacions a una modificació del POUM de Llers

LLERS
societat

La justícia de Groenlàndia prorroga la detenció del defensor de les balenes Pau Watson

barcelona
medi ambient

Controlen les emissions contaminants dels vaixells amb un dron

Barcelona

Ultimen les obres de millora de la pista polivalent del barri de Can Borell

BLANES