alemanya
Uniper tanca definitivament una planta de carbó treta de la reserva per la crisi energètica
Alemanya va reactivar la central de Heyden a conseqüència de la guerra d’Ucraïna
L’empresa alemanya Uniper va tancar aquest dilluns definitivament la central tèrmica de carbó Heyden 4, a Renània del Nord-Westfàlia (oest), una de les plantes que el govern alemany va treure de la reserva en 2022 amb motiu de la crisi energètica desencadenada amb la invasió russa d’Ucraïna.
“El desmantellament definitiu és un pas conseqüent tant per a la sortida d’Alemanya de la generació d’electricitat amb carbó com en el marc de la transformació de la cartera d’Uniper”, segons ha declarat en un comunicat el director d’operacions de l’empresa, Holger Kreetz.
Kreetz ha afegit que els empleats de Heyden 4 “han contribuït de manera important a la seguretat del subministrament en el nord i l’oest d’Alemanya des de 1987” i ha recordat que en el mateix emplaçament es genera electricitat des de 1951.
“La central de Heyden ha garantit un subministrament fiable d’electricitat durant dècades. Això no hauria estat possible sense el compromís de tota la plantilla. Ara comença un nou capítol per a nosaltres i ens centrem en el desmantellament i el desenvolupament ulterior de l’emplaçament”, ha manifestat per la seva part el director de la planta, Uwe Knorr.
Uniper havia pres ja a la fi de 2020, en el marc de la llei d’abandó progressiu del carbó, la decisió de tancar la planta, situada en Petershagen, que té una capacitat neta de 875 MW i ocupa actualment 80 persones.
L’empresa gasística desenvolupa en l’actualitat un pla mestre per a l’emplaçament en estreta col·laboració amb la ciutat de Petershagen amb la finalitat de crear llocs de treball també en el futur.
Nacionalitzada arran de la crisi energètica, Uniper aspira a ser completament neutra en emissions de CO2 per a 2040 i ja per a 2030 vol utilitzar més del 80% de la seva capacitat instal·lada per a produir electricitat sense CO2.