Medi ambient

Medi ambient

Denunciaran exalts càrrecs de la Generalitat a la fiscalia per “mala tramitació” de tres parcs solars a l’Anoia

La plataforma ciutadana Salvem l’Anoia també iniciarà un contenciós per evitar que tirin endavant 180 hectàrees de plaques

La plataforma ciutadana Salvem l’Anoia engegarà la via judicial per intentar aturar tres projectes de camps solars aprovats que afecten els municipis de Jorba, Pujalt, Òdena, Bellprat i Sant Martí de Tous, que sumen 180 hectàrees. El col·lectiu ha anunciat que denunciarà a la Fiscalia de Medi Ambient exalts càrrecs de la Generalitat, sense concretar quins, que han tingut alguna implicació en la tramitació dels tres projectes que tenen un mateix promotor tot i que s’han presentat amb noms diferents. Martí Senserrich, representant de la plataforma, explica a l’ACN que els parcs estan “mal tramitats”. Des de la plataforma apunten, per exemple, que els estudis d’impacte ambiental els han fet en un temps més reduït del permès. Després d’esgotar la via administrativa amb la presentació d’al·legacions i recursos d’alçada, anuncien que també iniciaran un contenciós per intentar frenar els tres projectes que consideren que són “un únic macroprojecte”. El promotor compta amb l’autorització definitiva i només hi ha pendent iniciar les obres. Encara falta presentar el projecte de la línia d’evacuació dels parcs, ja que, davant de l’oposició d’alguns ajuntaments per l’afectació que tenia, es va desvincular dels projectes. Fonts de Territori han indicat a l’ACN que està previst presentar-lo en els propers dies. El document que es presentarà contempla que la línia estarà soterrada en un 51%. Precisament aquest és un dels grans esculls que hi havia en la tramitació dels projectes, ja que inicialment es preveia que la línia fos completament aèria amb torres elèctriques de 60 metres d’alçada i que afectaven, principalment, els municipis de Jorba i Òdena. Davant de l’oposició municipal, es va retirar el projecte de la línia a l’espera de presentar-ne un de nou més consensuat.

Des de la plataforma també tenen previst impulsar una campanya de micromecenatge de 16.500 euros per poder “afrontar” el cost dels contenciosos, tot i que esperen aconseguir més diners perquè també estan impulsant la redacció d’un estudi per veure quines alternativa hi ha als macroprojectes. Una altra de les representants de la plataforma, Carola Ribaudí, assegura que estan disposats a “anar per totes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia