Medi ambient

MEDI AMBIENT

Campolier: “No hi ha cap pla, ni cap projecte per urbanitzar el Pla de Balasc. No és veritat”

L’alcalde de Santa Susanna atribueix a una campanya de difamació les denúncies per l’ampliació del vial

Assegura que darrera hi ha interessos personals dels propietaris dels camps

“Fa més de 60 anys que l’Ajuntament protegeix el Pla de Balasc i és una fantasia parlar d’urbanitzar uns terrenys perquè ni jo ni el planejament legal ho permetrien”. L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha volgut sortir al pas de les denúncies fetes des del sindicat Unió de Pagesos (UP) i d’alguns dels propietaris dels terrenys agrícoles afectats per l’ampliació del vial paral·lela a la via del tren. En un comunicat publicat a les xarxes socials, Campolier assegura que es tracta duna campanya orquestrada per “malmetre la imatge del poble i que sota la disfressa de l’interès general amaga interessos privats”. Acusa els denunciants de “greu manipulació, intoxicació i desinformació” sobre les obres. Unes obres que estan afectades des de fa un mes perquè els pagesos ocupen part dels terrenys afectats perquè no hi entrin les màquines i que ja han provocat un enfrontament amb la policia local. L’alcalde insisteix que l’actuació “és legal i avalada per totes les institucions” i en defensa la necessitat “per fer accedir al vial transitable sense perill, per il·luminar-lo i per permetre accedir al pas soterrat sota la via del tren”.

“Això és el que hi ha i això es vol fer passar per una avinguda turística, per l’inici de la urbanització del Pla de Balasc, per fer-hi hotels...En definitiva, no és veritat”, apunta i afegeix “no hi ha cap voluntat per part d’aquest Ajuntament i d’aquest alcalde de retrocedir ni un metre la superfície del Pla de Balasc destinada a usos agrícoles”. Joan Campolier, a més, assegura que la superfície dedicada als conreus ha avançat respecte la contemplada en el Pla General del 1960. Segons l’alcalde, desconeix quins interessos mouen aquesta campanya de desprestigi cap a la institució i cap a ell mateix, però alerta: “ho esbrinaré i ho explicaré”. Recorda que per per ampliar el vial ha negociat durant dos anys amb els propietaris dels camps. “Catorze han negociat, pactat i signat. Només quatre, alguns d’ells d’una mateixa família s’hi han oposat. L’interès general el representen quatre i no catorze?”, es pregunta.

Finalment el cap del govern de Santa Susanna treu pit davant el que considera el gran actiu del poble “que és no haver cedit a les pressions dels sectors immobiliaris i no haver massificat el seu territori”. “Sempre hem volgut preservar el que considerem que forma part del nostre ADN, el camp , la pagesia i el cultiu”, destaca i es pregunta com és que es mantenen les informacions que assenyala com a falses. “És que la gent no sabem distingir entre suposicions, especulacions, manipulacions i realitat?” i acaba reclamant que s’aturi la campanya. “Per més reunions i actes públics que es facin i per més tractors que vinguin la veritat no deixarà de ser la veritat”, conclou.

Suport de Junts

Per la seva banda, Junts del Maresme ha tancat files al voltant de Joan Campolier i s’ha afegit a la denúncia contra la campanya de difamació que al seu entendre pateix l’alcalde sobre la protecció de l’espai agrícola del Pla de Balasc. En un comunicat d’avui, la formació defensa que Campolier “si una cosa ha demostrat és la importància que dona al sector agrícola del seu municipi, un dels més grans de la nostra comarca”. Junts es mostra molt crític amb el que considera una campanya de desinformació,“en ocasions interessada”, al voltant de les obres d’ampliació del vial paral·lel a la via del tren “i que es vol presentar falsament com l’inici d’una urbanització encoberta del Pla de Balasc”. La formació maresmenca reitera que les obres estan avalades pels permisos corresponents de totes les administracions afectades i subscriu l’interès general que defensa Joan Campolier. “No hi ha cap projecte d’urbanització del Pla de Balasc, perquè legalment és impossible”, insisteix el partit de l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia