Medi ambient

medi ambient

El nou model de recollida de residus al Barri Vell i a una part del Mercadal començarà el 18 de novembre

Veïns i veïnes del Barri Vell i a una part del Mercadal rebran aquesta setmana a casa seva informació sobre el funcionament del nou model de recollida de residus amb àrees temporals que s’aplicarà en aquesta zona de Girona a partit del proper 18 de novembre. Actualment, en aquests barris es recullen els residus cada vespre amb cubells oberts. Amb el nou sistema, més net i eficient, es retiren els cubells del carrer i s’incorporen plataformes mòbils amb diverses boques, una per cada fracció, per a dipositar-hi els residus. Aquestes boques estaran tancades i caldrà fer servir una targeta identificativa per obrir-les.

D’aquesta manera, les plataformes mòbils per dipositar-hi els residus s’ubicaran en una vintena de punts i estaran disponibles quatre dies a la setmana (dilluns, dimecres, divendres i diumenge), sempre entre les 20 i les 23 h. Cada dia s’hi podran dipositar unes fraccions concretes, seguint el calendari establert.

En paral·lel, també s’han organitzat dues xerrades informatives: una el dilluns 4 de novembre, a les 18.30 h, a la Sala Polivalent de La Mercè i l’altra, el dijous 14 de novembre, a les 18.30 h, al Saló d’Actes de l’Espai Cívic Mercadal.

D’altra banda, el pròxim dilluns dia 4 de novembre començarà a aplicar-se el nou sistema de recollida de residus comercial a tota la ciutat per a grans productors. Fins ara, aquest model de recollida comercial porta a porta ja s’estava fent en alguns barris, a partir de dilluns es farà extensiu a tota la ciutat.

A més, del 4 al 16 de novembre s’han establert dos punts de recollida del material necessari per poder usar les àrees temporals. Aquests estaran situats al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal i a l’Espai Cívic Mercadal. El seu horaris serà de 14 a 20 h els dilluns, dimecres i divendres, i de 10 a 16 h, els dimarts, dijous i dissabtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia