Medi ambient

Els pantans continuen plens i l'aigua per al reg està assegurada fins el 2013

Sau, Susqueda i Boadella es mantenen prop del 100% un mes després dels aiguats

Comença la temporada de reg amb l'aigua garantida per dos anys

La llevantada de mitjans de març va deixar els embassaments plens fins a dalt. De fet, encara és recent la imatge de l'aigua vessant per la presa de Susqueda. Quan ja han passat cap a quaranta dies d'aquell episodi, els pantans gironins continuen amb xifres d'ocupació molt elevades, properes al 100%. A la conca de la Muga, l'embassament de Boadella ha registrat gairebé durant un mes seguit amb percentatges d'ocupació del 96% i aquesta setmana registrava un 94%. A la conca del Ter s'ha seguit la mateixa tònica que a la Muga, amb els pantans gairebé plens fins fa una setmana. A partir d'aleshores la tendència ja ha estat deixar anar més aigua de la que hi entrava, si bé continuen amb volums propers al 100%. En el cas de Sau, ha passat d'estar al 95% fa un mes a situar-se aquesta setmana al 91%. A Susqueda, l'embassament de més capacitat de les conques gironines, l'ocupació ha passat del 99,6% del 22 de març al 97,3% el dimecres d'aquesta setmana.

Temporada de reg

La temporada de reg està, doncs, garantida com a mínim per a tot aquest estiu i també per al que ve. Segons Narcís Illa, portaveu de les comunitats de regants del Baix Ter, “amb l'aigua que hi ha als pantans tenim assegurades la campanya d'enguany i també gairebé amb tota possibilitat la de l'any que ve. Tan sols si no plogués ni una gota més podríem tenir alguna dificultat per al 2012”. De fet, a principis del mes de maig és quan es comença a desembassar més aigua des del Pasteral per cobrir les necessitats dels regants del Baix Ter. Això fa que augmenti substancialment el cabal que circula pel riu entre maig i principis de setembre, durant la temporada forta del regadiu. Malgrat tot, Illa adverteix que per a les temporades del 2013 i el 2014 a hores d'ara no tenen cap garantia de tenir aigua disponible. Per això reivindica que políticament es posi fil a l'agulla a cercar solucions per a la gestió hídrica a llarg termini: “ara el tema no està en l'agenda, però ara és precisament l'hora de parlar-ne”. A més, ha explicat que ja han fet arribar aquesta petició a representants de CiU per arribar a un pacte de l'aigua.

LA XIFRA

94%
de capacitat
és el percentatge d'ocupació del pantà de Boadella, dada que garanteix el reg a la conca de la Muga.

LA DATA

2012
Durant el 2011
i l'any vinent gairebé està completament garantida la campanya de reg al Baix Ter.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Projecte per millorar l’accés de les persones amb discapacitat intel·lectual als serveis de salut

girona

La FPdGi lamenta el rebuig institucional de l’Ajuntament de Girona

GIRONA
societat

Entrebancs per accedir al padró a tot Catalunya, sobretot a les grans ciutats

barcelona

La Cambra presenta al·legacions al Projecte de la ZBE de Girona

girona

Teisa gestionarà l’estació de busos de Figueres

FIGUERES
SOCIETAT

Veïns i veïnes de Gavà tenyeixen el ple de verd en protesta contra el Pla de Ponent

Gavà

Territori reforçarà línies d’autobusos de l’Empordà

FIGUERES

Europa en Blau reflexiona a Calonge i Sant Antoni sobre els reptes de la UE

CALONGE
societat

Barcelona tindrà una ordenança contra la discriminació pionera a l’Estat

Barcelona