Medi ambient

MEDI AMBIENT

Oxigen per al Consorci de l'Alta Garrotxa

El Consorci de l'Alta Garrotxa i el Departament d'Agricultura han signat un conveni segons els qual l'ens que gestiona l'espai d'interès natural rebrà 128.000 euros del govern. “Això ens permetrà garantir la supervivència del consorci aquest any”, va declarar ahir el president de l'ens, Santi Reixach. El conveni estableix que els diners s'han de destinar, d'una banda, al manteniment de l'estructura i el funcionament del consorci i, de l'altra, a l'execució d'actuacions sobre el territori, com ara els projectes de recuperació d'espais oberts i el manteniment de les zones d'aparcaments.

Vigilància i informació

D'altra banda, gràcies a una recent aportació de 14.000 euros de la Diputació, el Consorci de l'Alta Garrotxa ha reprès aquest cap de setmana el servei de vigilància i informació a la zona de Sadernes i la pista de Riu.

A diferència d'anys anteriors, però, la informació es facilitarà a l'antiga rectoria de Sadernes només els matins (de les nou a la una del migdia), mentre que la vigilància es farà amb patrulles que seran operatives només a la tarda (de la una a les cinc). Tant la informació com la vigilància es limitaran als caps de setmana fins al 14 d'octubre, així com alguns dies entre setmana del mes d'agost, que és l'època de l'any en què hi ha més visitants a la zona. La principal finalitat d'aquest servei –han explicat des del consorci– és regular les activitats i usos que es fan en aquest espai per tal de garantir-hi la seguretat dels visitants i la gestió de les emergències, com també protegir-hi els valors naturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.