Societat

Prohibeixen entrar motxilles i llaunes als salts de la Patum

L’alerta antiterrorista farà que es reforcin els controls als accessos a la plaça Sant Pere i es demana col·laboració als patumaires

Els Mossos faran controls d’alcoholèmia en totes les sortides i entrades de Berga

La Policia Local reforça la seguretat a la plaça Sant Pere per la Patum i evitarà que hi entrin motxilles i plàstics i llaunes que posin en perill l’actuació de les comparses. Així ho va explicar ahir en una roda de premsa la sergenta en cap de la policia, Josefina Vizuete, que va recordar l’estat d’alerta antiterrorista en què es troba el país i, per això, va demanar la col·laboració als patumaires per a un correcte desenvolupament de la festa.

Vizuete va anunciar que es reforçaran els accessos i les sortides a la plaça per tal d’evitar que s’hi produeixin taps i que es repeteixin fets com els de diumenge de la Patum del maig del 2016, quan els cossos de seguretat van haver de tancar l’accés a la plaça per la gran quantitat de gent que hi havia saltant. L’acció ja ha estat inclosa en el pla de seguretat de la festa i, si cal, es repetirà.

A banda, la comissió de seguretat, formada per membres dels cossos i de l’Ajuntament de Berga, tornarà a supervisar els salts des d’una finestra del consistori i posarà especial atenció en els salts de plens. “La idea va funcionar perquè tenim una perspectiva de la plaça que fins ara no teníem i ens ajuda a detectar problemes”, va explicar la regidora Mònica Garcia.

Controls d’alcoholèmia

Lluny de la plaça, els cossos també vetllaran perquè regni la seguretat. Com cada any, els Mossos d’Esquadra, per exemple, faran controls d’alcoholèmia en totes les entrades i sortides de la ciutat. En canvi, la policia no farà cap control voluntari per culpa dels problemes de personal que arrossega des de fa mesos, tal com va lamentar la sergenta Vizuete.

En total, entre Policia Local, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers i Creu Roja, hi haurà un centenar de personal dedicat a les emergències, treballant per tota la ciutat durant els cinc dies que duren les festes del Corpus berguedà.

Tancament comú

Un altre dels punts en què els cossos de seguretat incidiran és en l’hora de tancament dels establiments. A diferència del que passava en edicions passades, aquest any s’ordenarà a tots els establiments, tant si són parades de la fira del Vall com si són bars i restaurants de la ciutat, que dissabte abaixin les persianes a les sis de la matinada com a molt tard, i la resta de dies, a les cinc.

Els agents de policia s’encarregaran de supervisar que cap comerciant vulneri aquesta norma durant el Corpus.

Els expulsats lamenten les calúmnies injustes rebudes

Els tres expulsats dels plens, Sergi Montaner, Ignasi Casasayas i Jordi Montanyà, han trencat el silenci després de més de quatre mesos sense fer declaracions. Han emès un comunicat en el qual lamenten haver estat “calumniats públicament de forma injustificada” com a conseqüència del “circ mediàtic i institucional” que s’ha fet.

En la mateixa línia, asseguren que encara hi ha persones dins de la comparsa que “creuen en els valors” que ells defensen i recalquen que no s’han guiat per interès personal, sinó per “una Patum democràtica, participativa, horitzontal, inclusiva i igualitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.