El Centre d'Estudis de la Serranía reivindica una comarca verda i respectuosa amb el medi ambient

Ha remés a tots els ajuntaments de la comarca un manifest a favor de l'estabilització del clima i contra l'espoliació del sòl i del subsòl

La Comissió Coordinadora del Centre d'Estudis La Serrania, reunida diumenge 27 de desembre a la seu social, davant els tímids avanços de la Conferència de Copenhaguen, ha remés a tots ajuntaments de la comarca, el text d'un manifest en el qual els hi fa l'advertiment sobre el canvi climàtic i sobre l'ús i abús que s'hi fa del territori i dels recursos naturals.

El Cels denuncia l'abús imparable del sòl i del subsòl de la comarca dels Serrans, dels combustibles fòssils, dels envasos de plàstic, de l'aigua i de la crema de rostolls a l'aire lliure. Aquesta denúncia s'efectua des del compromís i el coneixement de causa a fi d'exigir, de manera individual i col·lectiva, les polítiques escaients que garantisquen al supervivència dels habitants dels Serrans en unes condicions de vida més a acceptables, òptimes.

També demana dels poder públics valencians que apliquen mesures per a deturar el malbaratament de l'entorn i defensar els equilibris de la natura i també dels corrents migratoris que despoblen la comarca. Que desenvolupen accions de defensa del medi ambient de manera urgent i continuada en el temps.

El Cels se situa del cantó del rellançament de línies d'acció que garantisquen la pervivència de l'entorn natural, el benestar i la millora de la qualitat de vida dels que encara viuen en ella i el de les properes generacions.

Esta organització social de la comarca dels serrans, aposta per una major implicació en la selecció, classificació, reutilització i reciclatge dels residus urbans, la fabricació y distribució de l'energia elèctrica mitjançant noves tecnologies, l'aplicació de sistemes d'agricultura ecològica, la racionalització de la tala de boscos i el respecte al medi ambient en el seu conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida