Infraestructures

Foment va aturar l'estació de Cambrils ‘sine die' l'1 de juliol

El ‘Butlletí oficial de l'Estat' va publicar aquell dia, la vigília que havia de ser adjudicat, la suspensió indefinida del concurs per a la contractació del servei de vigilància i control de les obres

En el marc de les obres del corredor mediterrani, el Ministeri de Foment també treia a licitació el 5 de gener les de l'estació de Cambrils, amb un pressupost estimatiu de 22,8 milions i un termini d'execució de 24 mesos. El projecte és ambiciós, ja que preveu un edifici principal elevat a 13 metres de terra, integrat en un viaducte de 746 metres. Tot plegat es completava amb la reurbanització de l'àrea, incloent-hi un aparcament per a 160 vehicles. Igual que les obres de la via i de l'electrificació, però, Foment encara no les ha adjudicat, malgrat que, igualment, havia donat fins al 8 de febrer per presentar ofertes i el 15 de març s'havien d'obrir per a la proposta d'adjudicació. “Tot apunta que s'ha suspès el tràmit, perquè no hi ha hagut una resolució formal”, constata el regidor d'Urbanisme, Dani Pallejà.

Suspeses la vigília

L'Ajuntament encara té una prova més contundent de la paralització. El ministeri havia publicat en el Butlletí oficial de l'Estat del 19 d'abril l'anunci de licitació del contracte de serveis per al control i vigilància de les obres de l'estació de Cambrils, per al qual hi havia fins al 25 de maig per presentar ofertes, amb la idea d'obrir-les el 2 de juliol. En aquest cas, però –a diferència de les altres licitacions, en què simplement no s'ha sabut res més–, el mateix BOE publicava la vigília –l'1 de juliol– una resolució explícita de la secretaria d'estat de Planificació i Infraestructures que anuncia la “suspensió de l'apertura d'ofertes”, sense donar cap explicació ni decretar cap nou termini.

“No ens fa cap gràcia que s'allargui –lamenta Pallejà–, perquè a banda que és urgent desdoblar el corredor, tenim un projecte urbanístic molt important per a aquella zona, on hem posat molt la banya”. La intermodalitat que ofereix –a més de l'estació del tren, també hi ha previstes les noves terminals del tramvia i dels busos– han fet que l'Ajuntament hi impulsi projectes que en depenen en part, com el de la seu a la demarcació dels ensenyaments de l'Institut Nacional d'Educació Física, que la Generalitat ha concedit fa poc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.