Infraestructures i serveis

infraestructures

Renfe ultima la represa del servei a Montcada que evitarà talls a 4 línies de Rodalies

La reparació del robatori de cable del 12-M ha costat 6,3 milions

L’operador d’infraestructures ferroviàries Adif finalitzarà dissabte les obres de reparació del punt de control de Montcada Bifurcació a la xarxa de Rodalies. Aquest punt va quedar malmès pel robatori de cable del 12 de maig passat, dia de les eleccions catalanes. Un cop l’infraestructura estigui a punt, Renfe hi començarà a fer les proves comercials per tal de poder normalitzar el servei en aquest punt a quatre línies de Rodalies: R3, R4, R7 i R12.

Les comprovacions són necessàries, ja que alguns trams no s’han utilitzat des del 12 de maig, com és el cas de l’R3, així com les vies que donen accés a la base de manteniment ubicada a la mateixa terminal de Montcada Bifurcació. A més, aquestes simulacions permetran comprovar també el bon funcionament de les instal·lacions de seguretat reparades. Equips d’Adif i de Renfe realitzaran el seguiment i monitorització d’aquestes simulacions amb l’objectiu que, una vegada les proves siguin satisfactòries, es recuperi la normalitat del servei de les línies afectades.

Encara no hi ha data de represa del servei en aquest tram, tot i que sembla ja pròxima i podria fer-se la setmana que ve.

Renfe mantindrà el pla de transport actual alternatiu-establert l’endemà de l’incident vandàlic per garantir la mobilitat dels viatgers- amb reforços d’informació als principals punts afectats i canvis de combois a l’Hospitalet dl Llobregat, per exemple.

Els treballs de reparació, inicialment previstos per a dos mesos i que finalment s’han fet en un mes, han involucrat 120 professionals d’Adif i empreses especialitzades en senyalització. S’han revisat 45.000 metres de cables d’instal·lacions, la substitució de 2.000 metres de cable cremat i la substitució de tots els elements de seguretat i energia del centre de control de Montcada Bifurcació, així com dels trajectes col·laterals. El cost ha pujat a 6,3 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia