Infraestructures i serveis

Llum verda a licitar les primeres obres del futur moll Catalunya del port de Barcelona

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts el contracte per construir la primera fase del futur moll Catalunya al port de Barcelona, per un import d’uns 94,27 milions d’euros sense IVA. El nou moll permetrà concentrar el tràfic de contenidors en aquesta zona, on s’ubicaran la major part de les noves infraestructures ferroviàries, especialment els nous accessos.

En un comunicat recollit per l’agència EFE, el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha destacat que les obres, que tenen un termini d’execució de 27 mesos, contribuiran a complir el Pla Delta que preveu la creació d’un gran espai logístic al delta del Llobregat i obliga a adequar el port i l’aeroport de Barcelona.

Amb aquesta actuació arrenquen els treballs per desenvolupar l’última gran superfície portuària que queda per fer a Barcelona, que s’ubicarà al costat de la desembocadura del Llobregat.

El primer pas se centrarà en la construcció de la mota de recintes i delimitarà un espai tancat de 44,7 hectàrees que permetrà generar un espai per al nou moll a l’abric del dic sud, davant del moll del Prat.

Aquest projecte s’aprova després que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic presentés una Declaració d’Impacte Ambiental favorable i se suma a l’actuació aprovada fa una setmana al Consell de Ministres, per 14,5 milions d’euros per a l’electrificació de la terminal de creuers d’MSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia