Infraestructures i serveis

Volen reformar el passeig marítim per renaturalitzar-lo i evitar l’impacte de més temporals

L’alcalde demana al delegat del govern espanyol més agents de la Policia Nacional al municipi

L’Ajuntament de Lloret de Mar vol reformar el passeig marítim per renaturalitzar-lo i evitar les destrosses de nous temporals. Així ho ha detallat l’alcalde, Adrià Lamelas, aquest dimecres en una reunió amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, segons informa l’Acn. Aquest últim ha anunciat que estudiaran el projecte, tot i que Lamelas ha avisat que encara està en fase molt embrionària.

La idea que té el govern local és pacificar el trànsit i també reformar el passeig per fer-lo més amable als visitants, al mateix temps que el converteixen en una infraestructura més sostenible. Adrià Lamelas també ha demanat al govern espanyol que ampliï els efectius de la Policia Nacional al municipi per fer front als problemes de seguretat.

L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, comença a moure fitxa per reformar el passeig marítim del municipi. Després de l’impacte dels temporals d’aquest hivern, que han deixat pràcticament sense sorra a la zona del sud del municipi, el govern local comença a posar fil a l’agulla en el projecte que hauria d’evitar que altres temporals tinguin aquests efectes en el futur passeig.

Lamelas ha detallat que aquest és un dels punts que portaven al programa electoral i per això comencen a desenvolupar-lo. Malgrat tot, Lamelas ha anunciat que el faran de forma conjunta amb veïns, entitats, empreses del municipi i l’administració competent per a la reforma, el Ministeri de Transició Ecològica. Entre tots hauran de definir com queda la façana marítima dels futurs anys.

De tota manera, Lamelas sí que ha donat alguna pista de per on vol començar a caminar. L’alcalde ha anunciat que volen pacificar el carrer que hi ha al costat del passeig per donar més espai i seguretat als vianants. A més, el batlle ha apuntat que volen “naturalitzar” l’espai i assegura que la intenció és dotar del municipi d’una infraestructura al nivell d’altres municipis costaners que hi ha a Europa.

En aquesta línia, Lamelas ha detallat que abans de tirar el projecte endavant calia garantir que comptaven amb el suport del govern espanyol. Aquest dimecres, en una reunió amb el delegat de l’executiu a Catalunya, Carlos Prieto, han posat el tema sobre la taula. De moment, Prieto ha apuntat que se senten còmodes amb la proposta que barreja el govern local. El delegat assegura que el Ministeri de Transició Ecològica contempla projectes que aportin aquesta naturalització als passejos marítims.

El nou passeig permetrà atraure “un turisme més familiar”, segons Prieto, un dels reptes que té Lloret de Mar en la seva transformació com a destinació. Per això el titular del govern espanyol a Catalunya s’ha compromés a estudiar la proposta que els facin arribar i a partir d’aquí concretar com desplegar-lo. “És un projecte llarg però cal començar algun dia”, ha reafirmat Prieto.

Reforç policial

Per altra banda, Carlos Prieto s’ha compromés en reforçar la seguretat al municipi aportant-hi més agents de la Policia Nacional. Adrià Lamelas ha fet aquesta petició per garantir el control dels carrers, sobretot durant els mesos d’estiu. La concentració de locals d’oci nocturn a l’avinguda de Just i Marlés en moltes ocasions genera conflictes i aldarulls a la via pública i el cos de seguretat local es troba sense els recursos necessaris.

Prieto ha recordat que la seguretat ciutadana és competència dels Mossos d’Esquadra però s’ha compromès en estudiar el reforç de la plantilla de la Policia Nacional per “reforçar la sensació de seguretat” i ha apuntat a dispositius conjunts amb Mossos d’Esquadra i Policia Local per treballar en aquesta direcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

incendis forestals

Les caigudes d’un llamp i d’un dron provoquen nous incendis forestals a Grècia

barcelona
llengua

El festival de les variants del català, escalfa motors

barcelona

Senyalitzen els carrers del Barri Vell on als ciclistes han de baixar de la bicicleta per circular

GIRONA
medi ambient

Beryl arribarà a Jamaica amb la força d’huracà major i amenaça a Mèxic i Belize

barcelona
societat

De l’aula a l’ONU: estudiants gironins fan una crida a la sostenibilitat

girona

Denuncien la manca de mossos a l’aeroport malgrat l’increment dels delictes

Barcelona
habitatge

Els lloguers temporals s’hauran de justificar en la durada i motiu

barcelona

El “Mulla’t ” recaptarà fons per a la recerca i la neurorehabilitació

girona
societat

S’intensifica la persecució dels habitatges d’ús turístic que no tenen llicència

girona