Infraestructures i serveis

El nou tram de la via ciclista entre Llanars i Vilallonga, en servei aquest estiu

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat la fase final de les obres del nou tram de la via ciclista del Ter, entre Llanars i Vilallonga de Ter, que entrarà en servei durant aquest estiu. El nou tram de la ruta té una longitud de 2,4 quilòmetres i compta amb un pressupost d’1,8 milions d’euros. Aquesta actuació s’emmarca en la ruta ciclista del Ter en què està treballant el Departament entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases, en un entorn de valor paisatgístic i amb nuclis de població singulars.

A més de la xarxa viària i ferroviària, “des del Departament treballem per fomentar la mobilitat sostenible i activa; pensem en un altra manera de moure’s, potenciant les infraestructures que millorin els recorreguts a peu i bicicleta”, ha exposat la consellera Capella. En aquest sentit, ha ressaltat que “estem integrant per primer cop la visió del vianant i del ciclista a l’hora de repensar i tornar a traçar xarxa viària, i això és una manera de pensar i cosir el país molt diferent”.

El tram que es posarà pròximament en servei discorre en paral·lel a la GIV-5264, amb una longitud de 2,4 quilòmetres i una amplada de 3 metres. S’inicia a la sortida de Llanars, al costat esquerre de la carreta GIV-5264, amb una rampa adjacent a un nou mur per salvar el desnivell amb la carretera i continua a peu de talús fins a Vilallonga de Ter, tot creuant els torrents Gran i de la Paloma mitjançant una nova passera i un calaix de formigó, respectivament. En arribar al nucli de Vilallonga de Ter, la via travessa a nivell la carretera GIV-5264 amb un nou pas semaforitzat per accedir al nucli urbà.

Les obres estan execució molt avançada; estan finalitzades les actuacions corresponents a l’obra civil i es preveu que entre finals d’aquest juliol i principis d’agost concloguin les tasques de senyalització i els tancaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Preocupació per la mala salut mental dels universitaris catalans

Barcelona
europa

Les caigudes d’un llamp i d’un dron provoquen nous incendis forestals a Grècia

barcelona
llengua

El festival de les variants del català, escalfa motors

barcelona

Senyalitzen els carrers del Barri Vell on als ciclistes han de baixar de la bicicleta per circular

GIRONA
CANVI CLIMÀTIC

El potent huracà Beryl s'acosta a Jamaica i amenaça Mèxic i Belize

barcelona
societat

De l’aula a l’ONU: estudiants gironins fan una crida a la sostenibilitat

girona

Denuncien la manca de mossos a l’aeroport tot i l’increment dels delictes

Barcelona
habitatge

Els lloguers temporals s’hauran de justificar en la durada i motiu

barcelona

El “Mulla’t ” recaptarà fons per a la recerca i la neurorehabilitació

girona