Infraestructures i serveis

S’invertirà 21,7 milions en equipaments judicials a les comarques gironines fins el 2028

El Departament de Justícia, Drets i Memòria invertirà 21,7 milions d’euros en equipaments judicials a les comarques gironines. En concret, s’invertiran a Santa Coloma de Farners (10,2 milions), Girona (10 milions) i Figueres (1,5 milions). En el primer cas, es tracta de la construcció del nou edifici judicial de la Selva, que tindrà la capacitat per a sis òrgans judicials. Estarà ubicat al carrer Doctor Trueta i es té previst que el tercer trimestre del 2028.

Pel que fa a Figueres, que és el que compta amb la inversió més baixa de les tres localitats gironines, serà una reforma funcional de l’edifici judicial, situat al carrer Arnera de la ciutat. Segons el Departament de Justícia, es té previst que les reformes de l’equipament estiguin enllestides al primer trimestre del 2026.

El cas de Girona, a diferència de les dues anteriors, l’inversió es divideix en dues reformes de l’edifici judicial de l’Avinguda Ramon Folch. Una d’elles és la reforma integral del Servei de Patologia de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC), que es finalitzarà el primer trimestre del 2025i costarà 1,3 milions. L’altra reforma serà funcional i consistirà en la reorganització d’espais per optimitzar superfícies i modernització del clima. Aquesta, estarà acabada el quart trimestres del 2027 i té un pressupost de 8,7 milions.

Aquestes inversions estan emmarcades dins del Programa d’encàrrec d’actuacions (PEA), que té previstes inversions per valor de 255,2 milions d’euros a tot Catalunya per al període 2025-2029 i permetrà millorar i construir la infraestructura d’una vintena de partits judicials. Durant la roda de premsa que ha tingut lloc avui, la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart,  ha posat en valor “la feina ingent” que s’ha fet visitant tots els partits judicials per poder copsar de primera mà les necessitats de cada jutjat. D’aquesta tasca diagnòstica en surt un “pla d’equipaments judicials ambiciós, però alhora possible”, que “compta amb la veu del territori, dels operadors jurídics i de la ciutadania en general”, per deixar “encarrilada una inversió de 255 milions d’euros en equipaments de l’Administració de justícia” i que desencalla “projectes importants per al territori i demandes històriques”. 

Per la seva banda, la secretària per l’Administració de Justícia, Iolanda Aguilar, ha destacat que és determinant haver aconseguit “planificar i consignar recursos per posar en marxa o accelerar projectes que són molt necessaris per al territori” i ha remarcat que alguns dels projectes desencallats “són demandes històriques”. Finalment, Aguilar també ha recordat que aquesta definició i treball s’ha fet “en diàleg constant amb els operadors jurídics” i “amb voluntat d’escolta i entesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’alcalde de Girona reclama a l’Estat “la necessitat” que Adif millori les inversions

girona

Veïns d’un bloc de Sants insten l’ajuntament a comprar l’edifici pel rebuig de la propietat a renovar-los els lloguers

Barcelona

22 afectats per salmonel·losi en un local de restauració de Barcelona per menjar truita de patates

Barcelona
societat

Quatre ferits, un d’ells crític, en caure 50 metres per l’esfondrament d’un mirador en construcció a la Vall de Boí

La Vall de Boí

Un nou centre de recerca per canviar els paradigmes de la salut mental

Sant Boi de Llobregat
Comunicació

Mor als 43 anys la periodista de la Cadena SER, Elsa Llorente

S’invertirà 21,7 milions en equipaments judicials al territori gironí

girona

Atrapen i denuncien un incívic que va llançar un sofà a la zona de contenidors

CASSÀ DE LA SELVA
societat

Veïns de Vallirana critiquen l’estat de l’aigua de boca i exigeixen a l’Ajuntament millores a la xarxa d’abastiment

Vallirana