Infraestructures

L'empresari i l'alt càrrec de GISA detinguts per corrupció, lliures pels pèls

El fiscal anticorrupció va demanar presó incondicional i incomunicada per cinc dies

Jordi Vergé i Joan Mozo es neguen a declarar davant la jutgessa

El jutjat número 5 de Barcelona, que estava de guàrdia i que també és el que instrueix la causa de la trama de corrupció a l'entorn de l'empresa pública GISA, va deixar ahir en llibertat sense fiança Jordi Vergé Heredia, gerent d'obres de carreteres de Girona de GISA, i Joan Mozo Llambi, veí de Palafrugell i alt càrrec de l'empresa Rubau Tarrés SL, detinguts per la Guàrdia Civil en relació amb un delicte de suborn i alteració del preu en concursos i subhastes públiques.

Vergé i Mozo es van negar a declarar davant la jutgessa, igual que havien fet anteriorment quan els va intentar interrogar la Guàrdia Civil, i el fiscal anticorrupció va demanar que se'ls apliqués la mesura de presó incondicional i incomunicada per un període de cinc dies. Però finalment la jutgessa va deixar-lo lliures tal com van demanar els lletrats Carles Monguilod (que defensa Mozo) i Francesc Jufresa (que defensa Vergé). Monguilod va voler remarcar ahir que la negativa a declarar del seu client no respon a cap voluntat d'amagar res a la justícia, sinó que es tractava d'una mesura d'evitar duplicar les tasques judicials ja que, en estar en secret de sumari la causa, el seu client hauria de tornar a declarar quan s'aixequi el secret encara que declarés ara. Monguilod va plantejar a la jutgessa que, si la negativa a declarar s'hagués interpretat per part de la jutgessa com una obstrucció o no col·laboració amb la justícia, en lloc del dret constitucional que és, el seu client hauria donat explicacions ahir mateix. I es va poder acollir al dret a no declarar. “Rubau Tarrés no s'ha d'amagar de res”, va sentenciar Monguilod a la sortida del jutjat.

Vergé i Mozo són els únics que ahir van veure de prop l'entrada a la presó però no pas els únics implicats en la suposada trama d'empresaris que se sospita que es posaven d'acord per repartir-se l'execució d'obres de carreteres a Girona, durant el període 2007-2010 quan GISA depenia del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, de l'exconseller Joaquim Nadal.

Aquesta setmana la Guàrdia Civil també va detenir a Girona Xavier Esgleas Tarifa i Anna Sánchez Soldevila, dos càrrecs de Construccions Rubau, una altra de les grans empreses constructores gironines. També va passar per la comandància i va ser detingut Josep Carrer Martín, mentre que Josep Maria Tarrés Cerbino va ser interrogat com a imputat. La Guàrdia Civil no ha descartat fer més detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gran espectacle de la Pirotècnia Valenciana, tricampiona del concurs

BLANES
societat

La campanya ‘Cap llar sense aliments’ recapta prop de 220.000 euros a Catalunya

Barcelona
Medi ambient

L’aeroport de Lleida-Alguaire inicia la producció d’hidrogen verd

Lleida
SALUT

Llavaneres inaugura l’ampliació del CAP que ara durà el nom de Manoli Marco

SANT ANDREU DE LLAVANERES

Tallada la circulació de trens entre Girona i Caldes per l’incendi d’un dipòsit de gas liquat

GIRONA

Figueres intensifica la lluita contra l’incivisme

FIGUERES
Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT