Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Amenacen de portar al jutjat la planta de Sant Jaume

L'equip de govern municipal acusa el Consell Comarcal de no fer cas d'uns suposats informes que alerten que els terrenys escollits tenen problemes de permeabilitat

Pocs dies abans que el ple del Consell Comarcal de la Garrotxa debati –i, molt probablement, aprovi– el pla especial urbanístic que ha de fer possible el projecte, l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca amenaça de portar als jutjats la ubicació del centre de gestió de residus comarcal. El consistori ha posat en mans d'advocats la decisió de l'ens comarcal de construir la planta a Can Coma de Baix perquè –assegura l'equip de govern, d'ERC– no s'ha tingut en compte uns informes en què s'avisa que en aquells terrenys hi ha problemes de permeabilitat.

En el darrer ple municipal, celebrat dijous, es va aprovar una moció –l'oposició, de CiU, hi va votar en contra– en què, entre altres qüestions, s'acusa el Consell Comarcal d'haver ignorat els estudis d'ubicacions previs (per exemple, els inclosos en la redacció del pla director territorial, segons els quals a Can Coma de Baix hi ha problemes de filtracions d'aigua que podrien afectar greument els aqüífers i l'ecosistema del Fluvià), d'haver vulnerat el principi d'autonomia local i d'haver actuat amb deslleialtat envers el municipi de Sant Jaume. En el document s'insta a no utilitzar els terrenys escollits i a respectar el dret a decidir de la població i del territori i es demana que l'Agència de Residus de Catalunya “respongui a les seves obligacions i responsabilitats competencials i, si no, que el conseller de Territori i Sostenibilitat actuï com a mediador d'ofici per assolir un acord que encara és possible i viable entre les parts”.

L'alcalde, Ferran Puig, va recalcar ahir que no posen en dubte la necessitat de les noves instal·lacions, però que exigeixen que Sant Jaume pugui decidir el lloc concret. En això, una part dels veïns constituïts en plataforma discrepen del consistori i sostenen que la planta no és indispensable.

Comissió de seguiment

La setmana passada l'Ajuntament va reunir càrrecs públics i particulars que han format part de la comissió de seguiment de la planta. De la reunió en va sortir un manifest molt crític: “El Consell Comarcal no ha permès la participació política i ciutadana de forma efectiva, i ha convertit la comissió de seguiment en una comissió de fets consumats”.

Segons l'Ajuntament, el document ja té el suport de disset persones que han format part de la comissió.

LES FRASES

El procés recorda molt el que va passar amb la polèmica ubicació de l'abocador a Beuda
Ferran Puig
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA
La comissió de seguiment s'ha convertit en una comissió de fets consumats
Fragment del manifest
S'ha de respectar en totes les actuacions la lleialtat institucional i el principi d'autonomia local
Fragment de la moció


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Teisa gestionarà l’estació de busos de Figueres

FIGUERES
SOCIETAT

Veïns i veïnes de Gavà tenyeixen el ple de verd en protesta contra el Pla de Ponent

Gavà

Territori reforçarà línies d’autobusos de l’Empordà

FIGUERES

Europa en Blau reflexiona a Calonge i Sant Antoni sobre els reptes de la UE

CALONGE
societat

Barcelona tindrà una ordenança contra la discriminació pionera a l’Estat

Barcelona
educació

El 90% dels alumnes d’I3 i de primer d’ESO han estat admesos al centre demanat en primera opció

BARCELONA

Tallat el trànsit al túnel de Bracons per problemes a l'estructura del viaducte

LA VALL D'EN BAS
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha