Infraestructures

figueres

Defensa veu en el castell un conflicte polític

Els militars volen tancar la polèmica amb l'Ajuntament figuerenc

Els representants del Ministeri de Defensa al Consorci del Castell de Sant Ferran atribueixen la decisió de l'Ajuntament de Figueres de no fer Firagri a la fortalesa a un conflicte polític i institucional. Segons fonts consultades per aquest diari, l'Ajuntament i el consorci tenien un acord tancat per celebrar la fira agrícola i ramadera al castell, que es va trencar després del desacord sobre el festival del circ. De fet, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Manuel Toro, ja va admetre dilluns que la decisió de traslladar Firagri s'havia pres just després que es decidís també traslladar les veles del circ, que ara ja estan muntades al recinte firal de Figueres.

Els representants de Defensa consideren que perjudica a tothom que Firagri no s'hagi pogut fer a la fortalesa de Sant Ferran. Els militars amb representació al consorci volen posar fi a la polèmica oberta amb el consistori figuerenc. L'Ajuntament de Figueres va anunciar fins i tot que demanaria a Defensa explicacions del rebuig que el consorci té a celebrar activitats al castell, i també ha demanat dimissions dins el consorci. El consistori vol poder decidir a la fortalesa.

Trobada avui

Després del conflicte obert entre l'Ajuntament i els militars representats al Consorci del Castell de Sant Ferran, avui l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, es trobarà amb el director del consorci, Damià Abella, de qui el consistori ha demanat la dimissió. Inicialment estava previst que assistís avui a la presentació de les actuacions en la flora de l'entorn del castell el president del consorci, Carlos Díaz Capmany, que encara no s'ha pronunciat sobre la polèmica. Sembla, però, que no hi podrà assistir per problemes personals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

El 90% dels alumnes d’I3 i de primer d’ESO han estat admesos al centre demanat en primera opció

BARCELONA

Tallat el trànsit al túnel de Bracons per problemes a l'estructura del viaducte

LA VALL D'EN BAS
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA