Societat

Cinquanta anys de compromís social

Reconeixement al treball dels voluntaris

Difusió de la tasca de l’entitat al Teatre Jardí amb actuacions musicals i teatrals diverses

Càritas Diocesana de Girona celebra aquest cap de setmana dos grans actes que posen en relleu l’arrelament de l’entitat al territori i la implicació i el compromís de les persones en la lluita contra l’exclusió social, al llarg de més de 5 dècades d’acció.

Per una banda, Malgrat de Mar, al sud de la diòcesi de Girona, és escenari dissabte de la Trobada Diocesana de Voluntariat. És un acte de reconeixement al voluntariat que fa possible desenvolupar els projectes de l’entitat arreu del territori, entregant hores de serveis com ara el suport a l’educació d’infants i joves a més de 38 municipis, o acompanyant persones grans que viuen en solitud, entre altres iniciatives. La trobada girarà entorn del concepte del compromís i inclourà xerrades, la presentació de la nova campanya de l’entitat, reconeixements, actuacions diverses i les intervencions de Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, i Francesc Pardo, bisbe de Girona.

A l’altra punta de la diòcesi, a Figueres, el Teatre Jardí serà l’escenari de la presentació oberta i gratuïta de la tasca que desenvolupa Càritas a la zona de l’Alt Empordà interior, aprofitant l’inici de curs de la majoria de serveis. Es tracta de 20 projectes d’acció social en àmbits tan diversos com ara l’habitatge, la gent gran, la formació laboral o l’acompanyament de persones privades de llibertat per fomentar la seva reinserció social, entre d’altres. Càritas Alt Empordà Interior disposa de 123 persones voluntàries, 179 socis i donants, i més d’un centenar d’empreses i entitats col·laboradores. Tot plegat va fer possible atendre 2.295 persones el 2016. L’acte del Teatre Jardí porta per lema Que no t’ho expliquin: Vine! També en aquest cas, la difusió de la tasca de l’entitat s’ha combinat amb actuacions musicals i teatrals diverses, perquè sigui una tarda “de compromís amb els nostres valors però també d’entreteniment”, com assegurava el seu president, Marià Lorca. La comunitat que forma Càritas celebra i reforça el seu compromís arreu del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia