Infraestructures i serveis

Torroella de Montgrí perfora un nou pou d’aigua potable

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha perforat un nou pou d’aigua potable per millorar l’abastament al nucli urbà i a l’Estartit. Segons informa l’Acn, entrarà en servei a mitjans de juliol i en substituirà un del 1988, que ha disminuït el rendiment en els darrers anys. Tot i que s’hi van fer treballs de millora i es va reentubar la canonada, l’alcalde, Jordi Colomí, explica a l’Acn que aquest pou ha perdut capacitat i que calia “trobar una solució per compensar la pèrdua i donar més seguretat a l’abastament municipal”. Ara, després de perforar el nou pou, els operaris instal·laran la bomba que xuclarà l’aigua del seu interior i connectaran la canonada que en sortirà amb la xarxa de distribució. L’obra s’ha fet per emergència arran de la sequera, continuen explicant les mateixes fonts.

Segons informa el consistori, el nou pou millorarà la capacitat d’abastament d’aigua potable a Torroella de Montgrí i a l’Estartit. Actualment, el municipi es proveeix a través de dos pous situats a Canet de la Tallada (Canet 1 i Canet 2) i dos altres que es troben a Gualta (un dels quals, gestionat a través del Consorci d’Aigües Costa Brava).

El nou pou, batejat com a Canet 3, substituirà precisament el Canet 1. Es va perforar l’any 1988 i aleshores s’hi va instal·lar una canonada de ferro de 600 mm de diàmetre. Però en els darrers anys, aquest pou ha disminuït el seu rendiment. I tot i que s’hi han fet millores, la pèrdua no s’ha aconseguit revertir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.