Infraestructures i serveis

FIGUERES

El nou contracte de recollida d’escombraries, l’1 de gener

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va anunciar ahir per les xarxes que a partir de l’1 de gener d’aquest any vinent Figueres tindrà, després de 20 anys, un nou servei “com es mereix”. “Nosaltres –assegura– complim el que vàrem prometre al figuerencs i en el primer any de mandat hem fet la feina.” L’alcalde de Figueres confirma que en el ple d’aquest dijous dia 1 d’agost es portarà al ple l’aprovació de la licitació del nou plec de recollida d’escombraries de la ciutat, que espera que “entri en vigor l’1 de gener del 2025”.

L’anunci l’ha fet en un enfilall de resposta penjat a les xarxes socials –acompanyat d’un vídeo– en què retreu al cap de l’oposició, Pere Casellas, un fullet que el PSC ha passat pels domicilis de la ciutat en què s’explicava que el govern de Figueres, de Junts, apujava la taxa d’escombraries un 34%.

Masquef manifesta que la taxa d’escombraries s’augmenta ara “perquè no s’han fet els deures en els últims quatre anys”, i no s’han aplicat els “augments previstos i obligatoris”, ni tampoc s’ha canviat el servei de recollida d’escombraries, fent així que “Figueres pagui més perquè no reciclem prou”.

“Sí que augmentarà, la taxa d’escombraries. Aquest no és un plat de bon gust pel nostre govern i això passa perquè en els darrers quatre anys no s’han fet els deures. S’ha fet allò tant típic en política de «ja ho farà el que vingui». Figueres pateix un sistema obsolet de recollida d’escombraries, els contenidors són vells, la maquinària s’espatlla dia sí i dia també i, no us enganyarem, un nou servei de recollida d’escombraries té un cost de 1,6 milions d’euros”, manifesta l’alcalde.

“Casellas menteix”

Retreu Masquef també al cap de l’oposició, Pere Casellas (PSC), que parli de rebaixa de taxa: “Casellas diu que quan ell governi abaixarà la taxa. Però això és mentida. Sap que no ho podrà complir. Nosaltres el que fem és complir la normativa europea”, detalla. L’alcalde de Figueres afegeix així mateix que “la directiva 2018/851, normativa europea en matèria de residus, obliga tots els ajuntaments, l’any 2025, a cobrir el 100% del cost del servei de recollida de residus amb les taxes que paguen els ciutadans”. “Actualment, amb les taxes només es cobreix el 70%”, manifesta.

LES DATES

01.08.24
L’aprovació
del nou contracte d’escombraries de Figueres es portarà a terme aquest dijous.
2001
L’últim contracte.
L’alcalde Joan Armangué va aprovar l’any 2001 l’últim contracte de recollida de Figueres.


[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Aharon Fernández
Psicòleg a la Ciba de Santa Coloma de Gramenet, expert en masculinitats

“El feminisme també tracta de l’alliberament dels homes”

Santa Coloma de Gramenet
FIGUERES

El nou contracte de recollida d’escombraries, l’1 de gener

FIGUERES
BANYOLES

L’alcalde Noguer planteja un contracte temporal per a la barca la Tirona

BANYOLES
Infraestructures

La tuneladora de l’L9 arriba finalment a Mandri

Barcelona

SOS Costa Brava exigeix que es restaurin les balises a la cala del Cau

Palafrugell
SOCIETAT

Màxim risc de focs forestals a 131 municipis de 15 comarques

Barcelona
salut

El Clínic descarta un possible cas de febre hemorràgica Crimea-Congo

Barcelona
ciència

Desenvolupen bateries que es poden reciclar amb el cartró

bARCELONA
Societat

Regeneren la platja del Far de Vilanova amb sorra de draga en plena campanya estival

Vilanova i la Geltrú