Infraestructures i serveis

Transports destinarà 6,7 milions a conservar les carreteres de la demarcació

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha formalitzat per 6,7 milions d’euros (IVA inclòs) un contracte de serveis per a l’execució de diversos treballs de conservació i explotació de les carreteres de l’Estat a la demarcació de Girona. La durada del contracte és de tres anys, amb la possibilitat de pròrroga de dos més i un altra addicional per un màxim de nou mesos.

Aquest contracte, que està destinat al manteniment i conservació de 74,9 quilòmetres de carreteres, inclou requisits per promoure l’eficiència energètica i la reducció d’emissions i s’emmarca en el programa del ministeri per mantenir les condicions de circulació, vialitat i seguretat de la xarxa de carreteres de l’Estat.

El contracte preveu treballar en trams de les carreteres N-260, N-152, N-154 i N-15. També es contempla l’execució de l’obra de rehabilitació estructural i superficial del ferm de la carretera N-260, entre els quilòmetres 117 i 130.

Per complir amb la reducció d’emissions i la millora de l’eficiència energètica, s’han inclòs objectius de mitigació i compensació de la petjada de carboni en els plecs de la licitació dels contractes de la conservació i explotació. Això implica que les empreses hauran de preveure en les seves ofertes el càlcul de la petjada de carboni que generaran durant l’execució del contracte en cada tram de la carretera. També es comprometen a presentar un pla de descarbonització els sis primers mesos de contracte amb mesures reductores i de compensació d’emissions per aconseguir un balanç neutre en carboni als cinc anys des de l’inici de contracte. La compensació es podrà fer a través de projectes d’absorció registrats en el Registre de petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de diòxid de carboni o mitjançant altres opcions. Aquest pla també s’inclourà en els criteris de valoració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.