Infraestructures i serveis

Posen en marxa un servei de bus a demanda per connectar els pobles de la Vall de Ribes

El Departament de Territori ha anunciat aquest divendres un nou servei de bus a demanda per connectar els pobles de la Vall de Ribes (Ripollès) de dilluns a divendres en una roda de premsa que ha presidit la consellera de Territori Sílvia Paneque i que ha recollit l’Acn.

Funcionarà a partir del 30 de setembre, però ja es pot demanar d’aquest divendres per telèfon o a través de l’app de Clic.cat. La consellera de Territori, Sílvia Paneque, ha subratllat la importància de posar aquests serveis en zones rurals perquè els ciutadans puguin moure’s i estimular també l’activitat econòmica i social. Actualment el servei ja es donava a l’altra vall ripollesa, la de Camprodon, i ara es posarà en marxa amb 3 línies. “S’intercalaran expedicions en un servei regular que ja hi havia”, ha detallat la directora general de Transports, Susi López.

Aquest és un servei que des del Departament de Territori consideren “molt necessari” en zones de muntanya o rurals com al Ripollès. “Ens evita tenir un autobús donant voltes sense transportar a ningú”, ha detallat López, que ha aconsellat utilitzar l’app Nemi per reservar el bus perquè és més ràpid per fer modificacions.

L’aplicació permet agafar-ho amb un màxim d’una setmana d’antelació i, per als que vagin més a última hora, un mínim d’una hora per poder demanar la parada. Els usuaris poden veure en temps real la ubicació del vehicle, l’itinerari o l’hora prevista d’arribada. De moment, el servei serà només de dilluns a divendres. El servei també es pot demanar per via telefònica.

Les tres línies que es posaran en marxa des d’aquest dilluns són l’R6 que va de Ribes a Tosses; R7 que enllaça Ribes i arriba fins a Queralbs, Pardines, Campelles i Bruguera, i l’R8 de Ripoll a Gombrèn.

Des del Consell Comarcal del Ripollès han subratllat que aquest és un servei molt reclamat. “Aquestes connexions són importants en pobles petits, som unes valls complicades, allunyades dels centres i també amb molta gent gran”, ha destacat el seu president, Amadeu Rosell, que ha agraït l’aposta de la Generalitat per complementar un servei que ja s’està oferint a l’altra vall del Ripollès, la Vall de Camprodon, amb bona acollida.

Segons dades del Departament de Territori, el bus a demanda a la Vall de Camprodon ha comptabilitzat de gener a agost del 2024 un total de 2.374 ususaris. Una xifra que representa un 24% més que el mateix període de l’any passat. El servei de bus a demanda es va posar en marxa el novembre del 2022 amb tres línies R1, R2 i R3 que enllacen Camprodon amb Setcases, Camprodon amb Beget i Ripoll amb Vallfogona del Ripollès. I uns mesos més tard, el març del 2023, va començar a funcionar l’R5, que fa Ripoll-Ogassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia