Serveis

Invertiran cinc milions per convertir Ca l'Agapito en centre social de la Part Alta

L'Ajuntament de Tarragona tindrà el nou complex de 2.500 m² enllestit a finals del 2012

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la tinent d'alcalde Carme Crespo van presentar ahir l'espai sociocultural i turístic de la Part Alta. El projecte va sortir de la falta d'un centre social i de reunió per als veïns de la zona.

La ubicació escollida és la plaça del Pallol, i el complex englobarà la volta i l'edifici annex, anomenat Ca l'Agapito, antic convent de les beates de Sant Domènec. Després de la remodelació de l'Antiga Audiència, aquestes construccions eren les que quedaven en pitjor estat. Aquesta situació permetrà que el nou espai cultural esdevingui la porta d'entrada per als visitants del nucli antic.

La superfície dels edificis actuals és d'uns 2.500 metres quadrats. La construcció, de cinc plantes, esdevindrà un centre de relacions cíviques al servei dels veïns i un punt de referència per als visitants. També s'estudien les propostes de muntar una cafeteria al terrat de l'edifici, des d'on es contempla tota la ciutat, i d'una zona verda al pati de l'edifici. Josep Fèlix Ballesteros va expressar el desig que, en un futur, es poguessin afegir al complex edificis annexos com els de l'Arc d'en Toda i fins a la plaça de Sant Joan. Aquestes construccions són privades, tot i que es troben molt degradades.

Es preveu que estarà enllestit a finals del 2012 i que tindrà un cost d'uns cinc milions d'euros. L'actuació, emmarcada dins del pla integral de la Part Alta, es finançarà a parts iguals entre l'Ajuntament i la Generalitat.

Construccions amb història

La volta del Pallol i les estructures annexes formen un conjunt monumental que formava part del costat occidental de l'edifici de l'antic fòrum romà. L'any 1462, els predicadors dominics van instal·lar-hi el seu convent, que havia estat situat a l'àrea de l'actual Camp de Mart. Aleshores la volta va esdevenir una església, i l'espai annex, el convent.

Uns 200 anys després, l'any 1969, un grup de religioses s'hi van establir i van fundar una nova comunitat dedicada a l'ensenyament. Des d'aquest moment, l'edifici es va començar a conèixer com el convent de les beates de Sant Domènec.

El 1950 es va començar a traslladar el col·legi, i pocs anys després un antiquari de la ciutat va adquirir l'edifici. La construcció es va començar a conèixer com Ca l'Agapito. Posteriorment va passar a ser de l'Ajuntament. /N.R.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Teisa gestionarà l’estació de busos de Figueres

FIGUERES
SOCIETAT

Veïns i veïnes de Gavà tenyeixen el ple de verd en protesta contra el Pla de Ponent

Gavà

Territori reforçarà línies d’autobusos de l’Empordà

FIGUERES

Europa en Blau reflexiona a Calonge i Sant Antoni sobre els reptes de la UE

CALONGE
societat

Barcelona tindrà una ordenança contra la discriminació pionera a l’Estat

Barcelona
educació

El 90% dels alumnes d’I3 i de primer d’ESO han estat admesos al centre demanat en primera opció

BARCELONA

Tallat el trànsit al túnel de Bracons per problemes a l'estructura del viaducte

LA VALL D'EN BAS
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha