Societat

Proposen treure el nom de Joan Carles I d’una via de Blanes

L’avinguda del rei emèrit espanyol podria dur el nom de “la República”

El batlle insinua que es faci una consulta

Amb voltes i més voltes, el ple municipal de Blanes va proposar ahir que el rei emèrit espanyol, Joan Carles I, deixi de donar nom a una via del poble. Presentada en una moció d’ERC amb l’ajuda d’ICV-EUiA, la proposta inclou que l’avinguda Joan Carles I, que condueix fins a Lloret, passi a dir-se “avinguda de la República”.

Va caldre, fins i tot, que el secretari municipal, Joan Solà, detallés què s’aprovava i quina era la redacció dels punts. L’alcalde, Mario Ros (PSC), no va semblar entusiasmat amb la proposta. Després de la votació –i l’aval de disset regidors dels vint presents ahir, incloent-hi el PSC–, Ros va insinuar que el canvi de nom podria ser valorat en una consulta als veïns de Blanes. L’acord de ple exposa que la comissió del nomenclàtor local s’hauria de reunir abans d’un mes i valorar la petició feta. L’assumpte tornarà llavors al ple municipal. El PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC, Batega i la CUP –no hi era l’edil Laia Buixeda– van avalar la proposta; Cs i el PP, no.

Sant Jordi, festiu

També ahir es va decidir que el dimarts 23 d’abril (aplec del Vilar i diada de Sant Jordi) i el divendres 26 de juliol (Santa Anna) seran els festius del 2019. A més, Miky López Corregidor va prendre possessió com a nou regidor d’ICV-EUiA. López (número 5 de la llista del 2015) relleva Víctor Catalan, que va plegar al febrer.

LA XIFRA

9
mocions hi havia en l’ordre del dia del ple d’ahir. El PSC va retirar la seva, ja que era similar a una de fa poc.

L’aprovació del pressupost s’endarrereix fins a l’abril

El canvi d’alcalde ha endarrerit un dels tràmits més importants de la gestió municipal: l’aprovació del pressupost municipal. Ros ha admès que la intenció era que s’aprovés a finals d’any, però que “va ser impossible” a causa de la renúncia de Lupiáñez. Ros ha complert els primers 120 dies en el càrrec, ja que va ser proclamat batlle el 30 de novembre del 2017.

El PSC (4 regidors de 21) ha començat els contactes amb la resta de grups perquè els comptes de la corporació puguin ser aprovats en el ple d’abril. Divendres, en la valoració feta pels quatre regidors socialistes de l’acció de govern, l’edil d’Hisenda, Nicolás Laguna, va reconèixer que “la crisi blanenca” havia provocat que hi hagués “dos mesos de standby. Ara ja tenim la primera proposta dels tècnics”, va dir Laguna, un dels regidors amb més anys en el ple. “Tinc l’esperança que el pressupost s’aprovarà”, va dir el regidor, que va exposar la bona salut municipal quant a endeutament i tresoreria. El pressupost del 2017 (46,4 milions) es va aprovar el 13 de desembre del 2016 i el del 2016 (45,7 milions), el 22 de desembre del 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia