Societat

Treball decent per una vida digna

Dimarts 24 a les set de la tarda a la Casa de Cultura de Girona

La persona, situada en el centre de les relacions laborals

A les portes de l’1 de maig, Càritas Girona, Justícia i Pau i el Secretariat Diocesà de Pastoral Obrera, tornen a reclamar la feina digna, en el marc de la campanya “Església per la feina digna”, que difonen les entitats d’església arreu de l’estat i que té una altra data el dia 7 d’octubre, Jornada Mundial per la Feina Digna. La prioritat de la iniciativa és la visibilització i denúncia de la feina humana, clau en la societat. Les entitats participants publiquen per primera vegada un manifest conjunt sobre treball, que reclama a la persona com a centre de la vida política, de les relacions laborals i de la feina; que la protecció del dret a la feina digna possibiliti un desenvolupament integral de la persona, on el treball sigui generador de dignitat; igualtat d’oportunitats i de tracte per a tots; que el treball permeti desenvolupar la nostra vocació i aportar els nostres dons a la construcció de la societat des del bé comú; que el treball reproductiu sigui reconegut i que es posi en valor aquelles feines de cura que possibiliten i sostenen la vida; la seguretat i salut amb unes condicions laborals que no atentin contra la integritat física i psíquica de la persona; la llibertat en l’empresa per poder exercir el dret a organitzar-nos col·lectivament i participar de les decisions que afecten les nostres vides; la conciliació laboral i familiar amb la creació de ritmes i mecanismes que ho possibilitin; que els dret com la salut, l’habitatge, l’educació, o la protecció social no estiguin condicionats a tenir o no tenir un treball.

La difusió del manifest i de la campanya coincideix amb l’implementació de la “renda garantida de ciutadania”, que vol resoldre situacions de pobresa i restablir condicions dignes de vida. Les entitats han organitzat la taula rodona “Treball decent i renda ciutadana per a garantir la dignitat”, que es farà el dimarts 24, a les 19h, a la Casa de Cultura de Girona. Hi Intervindran Jaume Fàbrega, de la Cambra de Comerç, Xavier Casas, de la UGT, i Diosdado Toledano, de la Comissió Promotora de la RGC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.