Salut

L’Hospital de Bellvitge practica més de 50 cirurgies de tumors del cap del pàncrees durant el 2022

Segons el centre hospitalari, es tracta d’una xifra rècord per un sol centre

En vuit casos es van usar tècniques robòtiques o laparoscòpiques i la mortalitat postoperatòria va ser nul·la

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha practicat amb èxit un total de 54 cirurgies de tumors del cap del pàncrees (duodenopancreatectomies cefàliques) durant el 2022. D’aquestes, vuit van fer-se amb cirurgia mínimament invasiva, recorrent a tècniques robòtiques i laparoscòpiques. Com recull el centre hospitalari en un comunicat, totes van acabar sense mortalitat postoperatòria. Aquesta tipologia d’intervenció està indicada principalment per tractar els tumors localitzats al cap pancreàtic. Es tracta d’unes xifres rècord per un sol centre tant pel que fa a la quantitat d’intervencions com pel que fa als resultats qualitatius. L’expertesa, l’estandardització del procediment, una selecció de malalts en l’estadi radiològic adequada, l’optimització dels pacients mitjançant el protocol de recuperació i el paper de la infermeria són algunes de les claus que expliquen els bons resultats de l’hospital.

S’aconsella que els centres facin almenys 20 intervencions a l’any i que estiguin dotats amb un equip multidisciplinari expert en aquest procediment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.