Salut

Les farmàcies repartiran productes menstruals reutilitzables gratuïts a partir del primer trimestre de 2024

El departament d’Igualtat i Feminismes impulsa la mesura inclosa al Pla Integral d’equitat menstrual

Les farmàcies distribuiran a partir del primer trimestre de 2024 productes menstruals reutilitzables gratuïts. Col·laboraran amb la mesura impulsada pel departament d’Igualtat i Feminismes i inclosa al Pla integral d’equitat menstrual i climateri 2023-2025 que pretén facilitar-hi l’accés al voltant de 2,5 milions de dones. En concret, podran recollir el producte que prefereixi –copa menstrual, compresa de roba o calça reutilitzable –a través d’un codi QR que rebran a l’aplicació de “La Meva Salut”. El departament destina el primer any 8,5 milions d’euros per impulsar la mesura qualificada per la consellera d’Igualtat, Tània Verge, d’“ambiciosa” ja que farà que Catalunya es converteixi en el primer lloc del món on es repartiran gratuïtament productes menstruals reutilitzables.

Per poder desplegar-la, la conselleria ha signat un acord amb el Col·legi de Farmacèutics, els punts de venda dels quals col·laboradors tindran un distintiu a la façana. Verge confia que les 3.272 farmàcies del país s’adhereixin a la iniciativa. A més, es preveu que el personal farmacèutic rebi formació per assessorar i ajudar les dones o els familiars que no puguin accedir a l’aplicació o vulguin ampliar informació per assegurar l’accés a tota la ciutadania.

Segons la consellera, “no es tracta només de repartir productes, també de donar informació i assessorament de qualitat i ajudar a trencar mites i tabús”. Ha assegurat, com recullen les agències, que “en un context mundial d’amenaça als drets sexuals i reproductius, nosaltres doblem l’aposta”. En aquesta línia, la consellera ha apuntat que el pla té un triple objectiu: estalviar, contribuir en la lluita contra el canvi climàtic i tenir cura d’un mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.