Salut

salut

El pla antitabac tira endavant però sense mesures concretes

Sanitat assegura que es tracta de posar les bases per desenvolupar en un futur una llei que concreti els nous espais lliures de fum, com terrasses i universitats

El govern espanyol ha decidit tirar endavant el Pla Integral contra el Tabaquisme amb el consens de totes les autonomies al Consell Interterritorial de Salut que s’ha celebrat aquest divendres. El pla vol fer un pas més per a la lluita contra el tabaquisme i poder ampliar els espais lliures de fum, tot i que no entra en concrecions perquè és un document base per a una futura llei. A partir d’aquí, cada conselleria pot adherir-se completa o parcialment al pla de forma voluntària. La Generalitat sí que s’hi ha adherit.

Un dels objectius del document presentat avui és ampliar els espais sense fum allà on l’evidència científica diu que les persones consumeixen nicotina de forma passiva, a més d’incrementar el preu dels paquets, prohibir els vapejadors d’un sol ús i potenciar que els qui fumen deixin el tabac.

El document, però, no concreta els espais on no es pot fumar, malgrat que s’havia parlat per exemple de les terrasses de bars i restaurants, les universitats, parades d’autobús, estadis o dins dels vehicles quan hi hagi menors. Des del govern espanyol remarquen que aquest pas s’haurà d’especificar al Congrés dels Diputats en una futura llei del tabac, que tindria com a marc de referència precisament aquest nou pla contra el Tabaquisme.

La ministra de Sanitat, Mónica García, ha recordat que el document “portava catorze anys en un calaix” i que aquest nou pas representa la “primera pedra” d’una futura llei. També ha defensat que amb la presentació del document l’Estat es posa de nou “a l’avantguarda” de la lluita contra el tabaquisme. En declaracions a Catalunya Ràdio, també ha rebutjat que una possible mesura per prohibir fumar a les terrasses de bars i restaurants pugui tenir un impacte econòmic a l’hostaleria, tot i que ha admès “pressions” de la indústria i dels sectors per evitar que el pla tirés endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia