Salut

salut

Les infermeres també alerten de les retallades d’estiu als CAP

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya qüestiona les mesures i retallades que s’aplicaran als centres sanitaris aquest estiu i demana “trencar” amb l’estacionalitat dels recursos del Departament de Salut. En els últims dies ha transcendit que l’Institut Català de la Salut (ICS) ha demanat a alguns centres d’atenció primària (CAP) que redueixin les substitucions de vacances d’estiu per la pròrroga pressupostària. “Quan arriba l’estiu, els directors i gestors han de permetre que els professionals de la salut puguin gaudir de les vacances i, alhora, es mantingui la qualitat assistencial de la població assignada als centres d’atenció primària i salut comunitària i als hospitals”, afirma la degana del consell de Col·legis, Glòria Jodar.

El CCIIC critica que la reorganització estival dels serveis “quedi subjecta, prioritària i quasi exclusivament, a la contenció econòmica” i recorda que “tan importants són les actuacions preventives com el seguiment, tractament i actuacions especifiques, sobretot de la població infantil, la gent gran i els col·lectius més vulnerables”.

L’instrucció de limitar substitucions ha causat molt malestar entre els professionals sanitaris. A més, l’Hospital Vall d’Hebron tancarà el 24% dels llits durant el juliol, l’agost i el setembre per falta de pressupost. Salut nega retallades i parla d’”ajustaments” d’acord amb el pressupost disponible. El conseller Manel Balcells ha provat d’enviar un missatge de tranquil·litat tot i admetre que es tancaran dispositius per a cirurgies programades (no afecta les oncològiques, les cardiovasculars o urgents).

El sindicat Infermeres de Catalunya ja va advertir ahir que veia “inadmissible” que l’ICS hagi demanat a alguns CAP que redueixin les substitucions per vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia