Salut

SALUT

La rehabilitació i l’hospital de dia sociosanitari comencen dilluns a Pineda

L’Hospital de Calella formalitza dilluns la nova ubicació dels serveis de rehabilitació i d’hospital de dia sociosanitari en l’edifici al costat del Mercadona de Pineda, segons un comunicat fet avui per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). Al centre hospitalari, però, es mantindrà la rehabilitació cardíaca. El nou dispositiu de salut que s’anomenarà Hospital de Dia d’Atenció Intermèdia i Rehabilitació ocuparà una superfície de 900 metres quadrats, que s’han distribuït per poder donar cabuda a una sala per a l’Hospital de Dia Rehabilitador, una per a l’Hospital de Dia Psicogeriàtric, una per a desenvolupar-hi rehabilitació ambulatòria i una altra per a la rehabilitació pediàtrica. A més es compta amb un bany per a usuaris, un altre d’assistit, cinc consultes, una sala de reunions, un despatx i una zona per als professionals on es disposa d’un punt de treball, un espai habilitat amb bany, dutxa i un office.

A més, el nou local està situat a peu de carrer i disposa d’una àmplia zona d’aparcament per als usuaris del centre fet que facilita molt l’accés dels pacients a les instal·lacions. “Aquest nou dispositiu que obrim a Pineda de Mar ens dona l’oportunitat d’unificar els serveis i poder disposar d’unes instal·lacions noves, amples i confortables tant per als nostres professionals i per als pacients que atenem“, sosté Ramon Cunillera, gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

L’espai que deixarà alliberat l’Hospital de Dia Psicogeriàtric i Rehabilitador serà ocupat per l’actual Hospital de Dia Oncològic. Amb aquesta reorganització s’aconseguirà una ampliació important d’aquest recurs amb un increment de 16 nous punts d’atenció i la incorporació de més tractament. Avui, a l’Hospital de Dia s’hi administren principalment tractaments oncològics i amb el canvi d’ubicació també s’hi portaran a terme tractaments mèdics. A dia d’avui, l’Hospital de Dia està situat a la planta -1 de l’Hospital de Calella, al passadís on hi ha consultes externes. L’Hospital de Dia compta amb vuit punts de tractament i amb la nova localització, que disposa d’una superfície de 248 m², s’incrementaran els punts d’atenció fins a un total de 24 butaques.

“Mentre treballem en el projecte d’ampliació de l’Hospital de Calella hem de continuar millorant alguns dels nostres serveis per poder oferir una atenció òptima als nostres pacients”, apunta Cunillera que afegeix que “aquesta reorganització i optimització dels espais ens permetrà tenir més capacitat de treball i de resolució i podrem donar una millor resposta als pacients del territori”.

La Corporació ja compta a Pineda de Mar amb un altre dispositiu de salut, en aquest cas a Can Xaubet i que es va posar en funcionament l’any 2008. En aquest espai també s’hi visiten els pacients de l’Alt Maresme que necessiten rehabilitació no hospitalària i que provenen majoritàriament dels municipis de Pineda, Santa Susanna i Malgrat de Mar i les patologies que més s’hi tracten són sobretot les osteoarticulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador