Salut

salut

Salut implanta el botó del pànic als hospitals que han patit agressions als professionals

També han començat a instal·lar noves portes de seguretat i més seguretat privada al Consorci Sanitari de Terrassa i al Josep Trueta de Girona

En una segona fase es vol estendre arreu dels hospitals

Manel Balcells demana “obrir un diàleg amb totes les comunitats culturals” per evitar noves agressions als sanitaris

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha assegurat aquest dimecres que el Departament ha començat a instal·lar “els elements necessaris” per reforçar la seguretat als hospitals, després de les agressions viscudes al Josep Trueta i al Consorci Sanitari de Terrassa. Tot i que ha recalcat que aquests successos han estat “excepcionals”, ha dit que han implantat el botó del pànic i noves portes de seguretat en aquests hospitals i ha dit que ho estendran arreu “perquè posar les mesures necessàries per a què no hi hagi agressions”. Ho ha afirmat en una atenció a la premsa a Vilafranca, en què també ha demanat “obrir un diàleg amb totes les comunitats culturals” per evitar noves agressions als sanitaris quan una situació mèdica es compliqui. “El nostre capteniment com a Departament de Salut és protegir els treballadors i que se sentin prou segurs fent la seva feina, sense una pressió ambiental que deteriora la millora assistencial”, ha asseverat Balcells, que ha garantit que s’han actualitzat els protocols de seguretat per evitar més agressions. L’endemà de reunir-se amb els treballadors de l’Hospital de Terrassa -on va haver una agressió la setmana passada per les complicacions en un part-, Balcells ha recalcat que la Generalitat “està prenent mesures” de prevenció, les quals han estat compartides amb els treballadors. Balcells ha assegurat que ja estan en marxa tant la instal·lació del conegut com a botó del pànic, com noves portes de seguretat reforçades així com més presència d’agents de vigilància privada. El conseller de salut ha afirmat que ha donat l’ordre d’estendre aquestes mesures a tots els hospitals catalans, “a tot arreu cal posar les mesures necessàries per a què no hi hagi agressions”, al maeix temps que ha precisat que Salut està en converses amb Interior i Justícia “per veure de quina manera es poden protegir millor els professionals sanitaris”. Balcells ha admès que “hi ha preocupació” als centres on s’han viscut agressions recents, i ha demanat “anar a l’arrel” dels fets. Ha situat el focus en col·lectius “amb dinàmiques culturals diferents, especialment en barris socioeconòmicament més deprimits”. “Han de veure que, en medicina, hi ha complicacions que no són mala praxis, sinó que s’han d’entomar sense que els professionals en rebin les conseqüències” , ha demanat el conseller, apel·lant a un treball conjunt “a nivell de mediació i serveis socials” des dels ajuntaments i del Departament de Drets Socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Es lliura les claus dels primers habitatges comprats de la SAREB

camprodon
societat

Demanen no passejar els gossos pel Camp de Mart per possibles intoxicacions

girona

Comissaria mixta al centre contra la “sensació” d’inseguretat

Manresa
salut

La unitat de diàlisi de l’hospital de l’Alt Penedès, al setembre

Vilafranca del Penedès

En marxa la nova seu de la Biblioteca d’en Massagran

salt
medi ambient

La depuradora incorpora la cogeneració elèctrica i tèrmica per a l’autoconsum

Tarragona
llengua

L’emergència lingüística del català no s’està revertint, alerta Plataforma per la Llengua

barcelona
salut

Salut implanta el botó del pànic als hospitals que han patit agressions als professionals

Vilafranca del Penedès
Olot

L’esperat retorn de l’escultura de Sant Esteve

Olot