Salut

salut

Jubilació per a Carmen Cabezas, una de les gestores de la pandèmia i la vacunació

La secretària de Salut Pública deixarà el càrrec per jubilació a l’agost

La secretària de Salut Pública i una de les persones clau en la resposta a la pandèmia del covid i la vacunació a Catalunya, Carmen Cabezas, ha comunicat que deixarà el càrrec el proper 13 d’agost en jubilar-se. “Després de 40 anys de feina, els últims 18 al Departament de Salut, ha arribat el moment de la jubilació”, ha avançat la doctora als seus col·laboradors de Salut. “Han estat anys de treball intens, d’intentar servir les persones i la societat tan bé com he pogut”, els ha recordat.

Cabezas ocupa el càrrec de secretària de Salut Pública des de juny de 2021, primer amb Josep Maria Argimon (JxCat) com a conseller de Salut i posteriorment amb l’actual titular en funcions, Manel Balcells (ERC). Carmen Cabezas no ha esperat a l’arribada del proper conseller de Salut per anunciar la seva jubilació, que tindrà lloc amb tota probabilitat abans que es formi el nou Govern.

Amb 65 anys complerts, Cabezas es jubilarà el 13 d’agost després d’una extensa carrera. Especialista en medicina familiar, preventiva i salut pública, Cabezas va ser tècnica de salut pública i directora assistencial a l’Hospitalet de Llobregat a l’Institut Català de la Salut (1990 -2001) i responsable de la unitat de recerca en Atenció Primària de l’Institut Català de Salut-Fundació Jordi Gol Godina (2001-2006). Va assumir el 2006 el càrrec de subdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública.

Amb la pandèmia del covid el 2020 i l’arribada de les primeres vacunes al final d’aquell any, Cabezas va dirigir l’estratègia de vacunació, com a persona d’estreta confiança d’Argimon quan era secretari de Salut Pública. Amb l’ascens d’Argimon a conseller, Cabezas va passar a ser secretària de Salut Pública el juny del 2021.

Va guanyar més protagonisme en la campanya de vacunació i en la lluita contra la pandèmia, ja que compareixia periòdicament davant els mitjans per donar compte de les actuacions i sobretot, l’ordre demogràfic amb que s’afrontava la basta vacunació.

La seva responsabilitats a la campanya de vacunació la van portar a ser investigada per la justícia pel suposat retard en la immunització dels policies nacionals i guàrdia civils de Catalunya, si bé el novembre passat se li va retirar la imputació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona

Un estudi demanat per l’Ajuntament revela un nivell alt de plom

BONMATÍ

Condemnen l’ICS a pagar 200.000 euros per una negligència mèdica mortal

Barcelona

Inicien aquest mes les obres d’un nou pont a la C-38 entre Sant Pau i Camprodon

SANT PAU DE SEGÚRIES
europa

Alemanya suspèn projectes climàtics per un possible frau a la Xina

barcelona
salut

Jubilació per a Carmen Cabezas, una de les gestores de la pandèmia i la vacunació

barcelona

Tractament al Segre per combatre la plaga de mosca negra

Lleida

Cinc pirotècnies al 52è concurs internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

BLANES