Salut

SALUT

Llavaneres inaugura l’ampliació del CAP que ara durà el nom de Manoli Marco

Un ambient de festa major propici per inaugurar l’ampliació de les instal·lacions del CAP de Sant Andreu de Llavaneres i fer-ho dela mà del conseller en fucions de Salut, Manel Bancells. L’equipament, que va entrar en funcionament dimarts, ha permès guanyar més espais assistencials per atendre millor la ciutadania i millorar el confort dels professionals. L’actuació s’ha fet en una parcel·la adjacent a l’edifici actual, cedida per l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, abans ocupada per l’antiga Escola Labandària. Les obres van començar el setembre 2023. El projecte ha consistit en una nova construcció de planta baixa i primera planta. A la planta baixa s’hi han ubicat set consultes noves, així com la sala d’espera, l’aula d’educació sanitària, un magatzem, serveis i vestidors. A la primera planta hi ha sis consultes amb sala d’espera, sales polivalents i dependències administratives i de serveis. A la coberta de l’edifici s’hi han instal·lat panells fotovoltaics i unitats d’aerotèrmia per aconseguir un equipament energèticament autosuficient

En total, el CAP ha guanyat 600 metres quadrats i ha doblat la seva superfície fins arribar als 1.250 metres quadrats.

Homenatge sentit

L’ampliació del CAP incorpora en el nom el de qui va ser adjunta a la direcció del centre i responsable d’Infermeria, Manoli Marco, de qui Bancells va destacar que era el millor homenatge que es podia fer “a una persona molt estimada i molt valorada professionalment”. “El llegat de la Manoli persistirà en el temps”, va dir, un afirmació que va compartir l’alcalde de Llavaneres, Àlex Neira, que va afegir: “Necessitem més Manoli Marco”; per la seva vocació de servei, per la seva professionalitat i per la seva empatia i optimisme. “Feia més fàcil la vida de les persones”. Neira va recordar que la proposta de batejar l’ampliació del CAP amb el nom de Marco es va fer per unanimitat. L’equipament, ubicat al passeig de Jaume Brutau, és un centre gestionat per l’Institut Català de la Salut. Atén la població adulta i pediàtrica resident a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Sant Andreu de Llavaneres, juntament amb els consultoris locals de Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt i Montalparc. L’equip humà (amb professionals de medicina de família, pediatria, infermeria, odontologia, treball social i atenció al ciutadà) s’ha reforçat els darrers mesos amb la incorporació de nous rols, com són el referent de benestar emocional i els professionals de nutrició, fisioteràpia i higiene dental. L’ampliació d’aquest CAP ha suposat una inversió d’1,7 milions d’euros, finançada pel Servei Català de la Salut amb Fons Europeus REACT.A l’acte hi van ser presents, a banda dels representants municipals, familiars de l’homenatjada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les dones són les que fan més ús del servei d’assessorament empresarial

olot
Societat

Estudien l’estat de deshidratació de temporers de Ponent per fer recomanacions

Lleida
societat

Un sistema de geolocalització permetrà actuar més de pressa en les cases aïllades del Priorat quan hi hagi emergències

Falset

Aprovada la no continuïtat de l’Associació Protectora d’Animals

figueres
societat

El barri barceloní de Gràcia aposta per una festa major “més inclusiva i tranquil·la”

Barcelona
Societat

TSJC tomba les Zones de Baixes Emissions de l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues

Barcelona
Infraestructures i serveis

Es modernitza el sistema de descomptes al Túnel del Cadí per als residents

Berga
Urbanisme

El nou moll Drassanes obre al públic un mes abans de la Copa Amèrica

Barcelona
MEDI AMBIENT

La població d’aufranys creix a la Catalunya Central i Oriental

Barcelona