Salut

El 69% de dones que tenen fills al Santa Caterina opten per la lactància materna exclusiva

L’Hospital Santa Caterina s’adhereix a la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que té lloc de l’1 al 7 d’agost, amb l’objectiu de crear consciència sobre els beneficis de la lactància materna i promoure entorns que afavoreixin l’alletament. El lema d’enguany és “Tancant la bretxa: suport a la lactància materna per a tothom” i vol posar de manifest la necessitat de millorar el suport a la lactància materna per reduir les desigualtats que existeixen en la nostra societat.

L’any 2023, l’Hospital Santa Caterina va atendre 936 parts. D’aquests, el 69% de les mares que van tenir el seu fill al centre hospitalari van optar per la lactància materna exclusiva en el moment de l’alta. El 100% de nadons nascuts a terme són col·locats pell amb pell sobre la mare al néixer i un 77% s’enganxen al pit a la primera hora de vida.

L’Hospital Santa Caterina compta des de l’any 2018 amb un servei de suport a l’alletament, a càrrec de dues professionals acreditades com a consultores internacionals en lactància materna, un certificat emès pel Consell Internacional de Certificació de Consultors en Lactància (IBCLCE) amb què valida el professional de la salut millor preparat i format per proporcionar ajuda qualificada en lactància materna.

Aquest servei ofereix un suport a les mares i nadons mentre estan ingressats a l’hospital però també quan marxen d’alta per si es presenta alguna dificultat o problema amb la lactància. Un cop la mare ja ha marxat de l’hospital aquest suport es fa per telèfon o amb visites presencials, segons sigui la necessitat. Els motius de consulta són variats: clivelles, mastitis i altres causes de dolor, escàs guany ponderal del nadó, desig de retirar els suplements de llets de fórmula per aconseguir una lactància materna exclusiva, dubtes amb tirallets i mugroneres, entre d’altres.

El servei de suport a l’alletament de l’Hospital Santa Caterina també disposa d’un grup d’alletament, amb activitat setmanal i d’una Comissió d’Alletament pluridisciplinària integrada per llevadores, pediatres, ginecòlegs i personal infermer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.