Salut

L’ABS La Bisbal d’Empordà celebra els 30 anys de servei

Els dies 27 i 28 de setembre de 2024 es celebrarà a la Bisbal d’Empordà el 30è aniversari de la posada en servei de l’ABS de la població. Les activitats començaran el dia 27 de setembre a la tarda amb una jornada al Museu de la Terracota amb una taula rodona amb protagonistes del centre -professionals de l’ABS, usuaris i usuàries i representants institucionals de SSIBE, de la Regió Sanitària i de l’Ajuntament- i acabarà amb un sopar de celebració. Els actes continuaran el dissabte 28 de setembre, als jardins de Torre Maria, on es faran activitats gratuïtes per adults i infants durant tota la jornada: zumba, taller de maquillatge i ceràmica, dinar musical, màgia i tastet de pastissos, entre d’altres. També s’oferirà servei de bar solidari i food trucks.

La Comissió organitzadora dels actes està formada per la Direcció i professionals de l’àrea bàsica i ha comptat amb la col·laboració i implicació de la comunitat i la participació del teixit associatiu del municipi, concretament: Ajuntament de La Bisbal d’Empordà, Dracs La Bisbal, Voltors La Bisbal, Geganters de la Bisbal, Francesc Figueras, Museu de la Terracota i les pastisseries Can Massot, Can Font i Can Sans de La Bisbal.

Des del 1994

L’1 d’abril de 1994 es va posar en funcionament l’àrea bàsica i durant aquests 30 anys ha prestat els serveis d’atenció primària de salut als municipis de La Bisbal d’Empordà, Corçà, Casavells, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l’Heura, Foixà, Forallac, Palau-Sator, Parlavà, Rupià, Ullastret i Ultramort. . Des de l’any 2021 és unitat docent i ofereix residència de medicina familiar i comunitària. La seva activitat s’ha vist augmentada al llarg dels anys i si bé el 2003 es realitzaven 100.781 visites, el 2023 l’activitat va ser 132.421 visites durant l’any, un 31% més.

Els professionals de l’ABS també han augmentat: dels 40 del 2015 als 64 actualment. Al capdavant de l’ABS de La Bisbal d’Empordà han passat 7 directors diferents. Montserrat Figuerola va ser la primera directora i la van seguir per ordre cronològic Pere Plaja, Jordi Coderch, Gregorio Bueno, Sara Rodríguez, Jesús Sánchez, i José Miguel Villar, que n’és l’actual director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia