Salut

sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i alerta de dos sospitosos

L’OMS va declarar aquesta mateixa setmana una emergència de salut pública internacional pel brot de verola del mico detectat a l’Àfrica

Les autoritats del Pakistan han informat aquest divendres del primer cas de mpox (abans conegut com a verola del mico) en el seu territori, el primer cas confirmat que es reporta a Àsia des que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) decretés l’emergència global per aquesta malaltia.

“S’ha confirmat que un pacient té el virus mpox”, ha reconegut a Efe el portaveu del Ministeri de Salut, Sajid Shah, que ha afirmat a més que aquest pacient havia tornat recentment d’un país del Golf.

A més, les mostres d’altres dos pacients de la província de Khyber Pakhtunkhwa (nord-oest) han estat enviades a l’Institut Nacional de Salut per a confirmar la presència del virus.

El primer cas confirmat també havia estat detectat en aquesta mateixa província del nord, ha dit Shah sense precisar a quin tipus de variant podrien pertànyer els casos.

El ministeri de Salut pakistanesa va emetre ahir un avís amb les mesures per a fer front al brot, en el qual va indicar que el sistema de detecció en aeroports i punts d’entrada al país “s’està enfortint”.

A més, es va celebrar una reunió especial sobre la preparació del país per a fer front a la malaltia, en la qual va ser present el coordinador de salut del primer ministre.

Encara que els casos de mpox al Pakistan són poc freqüents, el país ha registrat “un total d’11 casos i una mort” des d’abril de 2023, ha informat en un comunicat Centre Nacional de Comando i Operacions (NCOC).

Suècia es va convertir ahir en el primer país a registrar un cas de mpox fora d’Àfrica en aquest brot. L’afectat va ser una persona que va estar en la zona d’Àfrica afectada pel brot.

Aquesta és la segona vegada en dos anys que es considera que aquesta malaltia infecciosa pot convertir-se en una amenaça sanitària internacional, una alerta que inicialment es va aixecar al maig de l’any passat després de contenir-se la seva propagació i considerar-se que la situació estava sota control.

La nova variant pot contagiar-se fàcilment amb un contacte estret entre dos individus, sense que sigui necessari un contacte sexual, i és considerada més perillosa que la variant de 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

La directora de l’ECDC considera molt baix el risc d’un gran brot de mpox a Europa

barcelona
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot