Salut

SALUT

L’hospital de Móra d’Ebre, el millor pel descans nocturn dels pacients

Ha aconseguit la nota més alta de tots els centres de Catalunya, segons el Pla d’enquestes de Satisfacció

Des del 2021 aplica el projecte SueñOn per garantir la qualitat del repòs als malalts

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha obtingut aquest any la nota més alta dels centres sanitaris catalans pel que al descans nocturn dels seus pacients, segons recull el Pla d’enquestes de Satisfacció (PLAENSA) que mesura la qualitat del servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries del Sistema de Salut de Catalunya per implementar estratègies de millora. En concret, l’hospital ha anat obtenint resultats positius ascendents a la pregunta a la pregunta: “Què us va semblar la tranquil·litat per descansar i dormir a la nit (sorolls, llums, canvis de torn, medicació)?” dels anys 2021, 2022 i 2024, sent el resultat del 2022 del 83,2% de satisfacció (total de Catalunya 79,2%) i del 93,1% l’any 2024 (total de Catalunya 79,5%).

El centre va iniciar, l’any 2021, un projecte estratègic basat en la humanització de l’atenció, que treballa bones pràctiques. Aquesta mesura ha estat possible gràcies a l’adhesió de l’hospital al ‘projecte SueñOn’ de l’Institut Carlos III, que té com a objectiu promoure el descans de les persones ingressades mitjançant mesures organitzatives, de sensibilització i d’atenció. El projecte s’ha impulsat des de la direcció del centre, i l’ha liderat la comissió d’humanització, que també es va crear a l’inici de la implementació del projecte i que ja comença a tenir resultats positius. El primer pas del ’projecte SueñOn’ passa per la sensibilització de professionals, persones usuàries i famílies mitjançant xerrades i fent difusió del projecte. Una altra mesura ha estat l’adequació de material de les unitats d’hospitalització per tal de disminuir el soroll al torn de nit, com per exemple la substitució de les rodes als carros de constants o de cuina per reduir el soroll durant el seu ús habitual.

Timbres i sensors

També s’ha establert un fotoperíode a les unitats per diferenciar el dia de la nit, i també s’han efectuat canvis organitzatius en els horaris d’aplicació de les cures d’infermeria durant el torn de nit, així com la incorporació d’una infermera d’extracció d’analítiques que permet que l’equip del torn de nit no hagi d’avançar l’hora d’inici de les tasques habituals del matí, respectant d’aquesta manera el descans nocturn fins a les 7h.

A més a més, s’ha instal·lat un nou sistema de timbres i sensors de moviment als llits, que permeten fer seguiment d’algunes persones ateses amb un alt nivell de dependència i amb necessitats complexes, sense necessitat d’obrir tots els llums de l’habitació. També s’ha treballat conjuntament amb els professionals dels serveis d’urgències i hospitalització per disminuir el nombre d’ingressos a les hores de son nocturn (de 24h a 6h), i ja han disminuït d’un 45% el 2019 fins al 18% actual.

La gerent de Salut Terres de l’Ebre, Íngrid Roca, valora “molt positivament aquests primers resultats en relació amb el descans nocturn” i insisteix que “des de l’Hospital de Móra l’objectiu és continuar sent referents al territori pel que fa al seu projecte d’humanització i en la implementació de bones pràctiques, com la contenció zero o el desenvolupament de les competències emocionals en els professionals com l’empatia i l’escolta activa, per les quals l’hospital ja ha estat reconegut en diferents jornades, com la del Pla de Salut de Catalunya 2021-2025”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa

L’ús del condó entre els joves cau de manera “alarmant”, segons l’OMS

Barcelona
religió

L’abat Gasch, nou Visitador de la Província Hispànica de la Congregació Sublacense-Casinesa

Barcelona

Intervenen un miler d’articles falsificats en dues botigues del Portús

LA JONQUERA
SALUT

L’hospital de Móra d’Ebre, el millor pel descans nocturn dels pacients

Móra d’Ebre
infraestructures

Reus finalitza la planta fotovoltaica més gran de la ciutat

Reus
MEDI AMBIENT

Retornen a la natura setze cigonyes caigudes del niu a Lleida

Lleida
INFRAESTRUCTURES

Paneque defensa el paper “clau” de les dessalinitzadores

EL PRAT DE LLOBREGAT
INFRAESTRUCTURES

Inversió de 9,5 milions en manteniment de carreteres de L’Estat a Tarragona

Tarragona
SOCIETAT

El Punt Lila als espais públics s’expandeix a més municipis de l’àrea de Barcelona

Barcelona