Salut

Neix una ‘spin-off’ gironina dedicada a l’assistència de processos aguts

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), l’Hospital Dr. Josep Trueta, l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) i la Universitat de Girona (UdG) han creat una spin-off dedicada al desenvolupament d’eines de salut digital per a l’atenció assistencial de processos aguts. Aquesta nova empresa tecnològica, anomenada Myosafe, s’ha constituït aquest estiu i és el resultat de la recerca duta a terme en aquest àmbit, liderada pel Dr. Jaime Aboal, investigador de l’IDIBGI i cardiòleg de l’Hospital Trueta, i el Dr. Rafel Ramos, investigador de l’IDIBGI, de l’IDIAPJGol i catedràtic de la UdG.

L’atenció pre-hospitalària d’un pacient engloba tot allò que passa fins que la persona és tractada, incloent-hi el trasllat al centre sanitari o el diagnòstic. Aquesta fase és clau per al pronòstic i l’evolució d’una patologia, especialment si es tracta d’un problema clínic agut, és a dir, una malaltia que comença de forma ràpida i brusca, com per exemple un infart de miocardi. Les noves tecnologies obren un nou camp de possibilitats per explorar noves eines que poden integrar-se en aquest procés per fer-lo més eficient.

Aquest ha estat el focus de la recerca dels Drs. Aboal i Ramos, que en els darrers anys han investigat maneres de dissenyar i implementar solucions digitals per a optimitzar el procés que segueixen els pacients amb malalties agudes des del primer contacte amb professionals de la salut.

Un exemple d’èxit ha estat la creació de l’App ODISEA, una eina digital que permet agilitzar la gestió de l’infart agut de miocardi a partir del moment en què la persona dona la senyal d’alerta. Aquesta aplicació ha estat reconeguda amb sis premis de societats de cardiologia i institucions públiques pel seu caràcter innovador en la gestió del codi infart utilitzant eines de telemedicina.

“La constitució d’aquesta nova spin-off és el fruit d’anys de recerca i té com a objectiu fer arribar les noves tecnologies al màxim nombre de pacients perquè se’n puguin beneficiar”, subratlla el Dr. Jaime Aboal.

“Aquesta nova empresa d’innovació tecnològica aplicada contribueix a posicionar la Regió Sanitària de Girona com a impulsora de teixit emprenedor en salut”, manifesta el Dr. Rafel Ramos, que afegeix que “la spin-off Myosafe ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració entre diferents institucions clau de l’ecosistema gironí en recerca i salut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciència

Arrenca l’LCA Food Conference, un congrés mundial sobre la sostenibilitat ambiental dels aliments

Barcelona
educació

Els comuns esquiven ara parlar de la sisena hora i s’obren a altres “fórmules”

barcelona
salut

Eina per trobar l’antibiòtic idoni per a infeccions urinàries en 45 minuts

Barcelona

Neix una ‘spin-off’ gironina dedicada a l’assistència de processos aguts

GIRONA
educació

Salvador Illa inaugura el nou curs a l’escola Salvador Dalí de Figueres

FIGUERES
salut

A major contaminació de l’aire, més prescripció d’antibiòtics, segons un estudi

Barcelona

Inici de curs amb incertesa per si Educació traurà els mòduls de l’escola

CORNELLÀ DEL TERRI
educació

Tornada a l’escola: Arrenca el curs a infantil, primària, secundària i FP bàsica

barcelona

Català: despolititzar per créixer

Barcelona