Salut

salut

‘Hospital de proximitat’, la nova sèrie sobre el dia a dia a l’hospital de Mataró

L’hospital de Mataró serà el protagonista de la nova sèrie documental de 12 episodis que s’emetrà a partir de diumenge, coincidint amb el 25è aniversari del centre hospitalari, a través de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. Hospital de proximitat explicarà en capítols d’uns 30 minuts històries al voltant del dia a dia dels professionals del centre i dels pacients, amb l’objectiu de donar a conèixer el rol dels hospitals no terciaris en el model sanitari de Catalunya. La sèrie documental ha estat coproduïda per TV Mataró i La Xarxa amb la col·laboració del Consorci Sanitari del Maresme i el suport de la Generalitat.

“Segur que enganxarà perquè hi ha històries entrellaçades que s’allarguen diferents capítols”, explica el director de TV Mataró, Oriol Burgada, convençut de l’aposta per generar contingut dins la plataforma de les televisions locals La Xarxa+. La sèrie vol anar més enllà de com és el servei d’urgències i fa un “viatge immersiu” a un centre hospitalari, des de les visites programades o aprofundir en qüestions tècniques com ara els generadors que tenen per continuar operant en cas d’emergència. “S’han viscut emocions íntimes i extremes com el naixement o la mort”, explica Burgada, que destaca sobretot “el tacte i la sensibilitat” de tot l’equip per “saber col·locar i ser al mínim d’invasiu possible amb la càmera” i a la vegada convèncer els professionals i els pacients que s’han deixat acompanyar.

L’eix de tots els capítols és l’hospital de Mataró, però també hi apareixen històries de l’hospital general de Granollers, el Joan XXIII de Tarragona, l’Arnau de Vilanova de Lleida, l’hospital comarcal Sant Jaume de Calella o el Josep Trueta de Girona, així com les col·laboracions dels equips professionals del Transport Sanitari de Catalunya, Salvament Marítim i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

Emocions des del primer minut

Els hospitals són l’escenari d’emocions fortes. Les viuen els pacients i els seus acompanyants. I això també els ha convertit en un escenari televisiu excepcional per donar peu a entrevistes tant dels pacients com dels professionals sanitaris que hi treballen. En el primer capítol, que s’emetrà aquest diumenge, s’explica la història de l’Anna, una pacient de 35 anys que està lluitant contra un càncer de mama amb l’ajuda del servei d’oncologia mèdica de l’hospital de Mataró. Abans d’acompanyar-la a l’última sessió de quimioteràpia, es veurà com es prepara aquest tractament al servei de farmàcia hospitalària, i assistirem a la seva darrera visita amb l’oncòloga abans d’entrar a la sala d’operacions. A més, el mateix capítol s’endinsa en el servei d’urgències per assistir una pacient que hi acudeix ofegant-se i l’Esther, que hi arriba de part. D’altra banda, també apareix l’Eric, un portalliteres que amb la seva conversa i bon humor fa més fàcil l’estada de molts pacients. L’emissió serà diumenge a les 22.30 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia