Salut

Salut

Salut vol vacunar contra la grip i la covid el 75% dels majors de 60 anys i vulnerables

L’any passat la cobertura en aquesta franja contra la grip va ser del 49% i contra la covid del 43%

Ja s’han administrat 105.491 dosis contra la grip i 80.674 contra la covid en residències, embarassades i majors de 80

La vacunació contra la grip i la covid-19 comença aquest dilluns a persones entre 60 i 80 anys i d’altres amb factors de risc, com problemes de salut crònics i obesitat. També a les persones amb immunosupressió o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. En aquesta campanya, el departament de Salut s’ha fixat l’objectiu d’arribar a una cobertura del 75% en majors de 60 anys, persones amb factors de risc i el personal sanitari, i a un 60% en dones embarassades, així com augmentar la cobertura en infants. Tal com ja es va fer en l’anterior campanya, el departament també recomana la vacunació a infants d’entre 6 i 59 mesos -un dels grups que més pateix la infecció- i les persones fumadores.

En la presentació de la campanya, el secretari de Salut Pública, Esteve Fernández, ha assegurat que arribar a l’objectiu d’un 75% de cobertura és “ambiciós”. Tot i apuntar que es tracta d’una xifra “important”, Fernández ha remarcat que a hores d’ara la vacunació va “a bon ritme”, després que ja s’hagin administrat 105.491 dosis contra la grip i 80.674 contra la covid en residències, dones embarassades i majors de 80 anys.

Segons dades del departament de Salut, en la campanya passada la cobertura de majors de 60 anys contra la grip va ser del 49% i contra la covid del 43% i es va elevar fins al 68% i al 61% en el cas dels majors de 80 anys. A les residències, la cobertura va augmentar fins al 84% contra la grip i al 79% contra la covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia