Salut

SALUT

Prova pilot amb SMS al Barcelonès Nord i al Maresme per augmentar la vacunació

A partir de dilluns se centralitzarà l’administració de dosis a la població diana a sis punts dels dos territoris

Als adults se’ls vacunarà de grip i COVID-19 i als infants només de grip

Els territoris del Barcelonès Nord, Baix Maresme i Maresme Central de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord seran objecte d’una prova pilot que busca incrementar la cobertura vacunal de la població diana, reforçant l’accessibilitat a la vacunació i incrementant els missatges de crida. Totes les persones de 60 a 79 anys, les persones amb condicions de risc de 12 a 59 anys, els infants de 6 mesos a 5 anys i els infants amb condicions de risc de 5 a 11 anys rebran un SMS en què se’ls donarà dia i hora per vacunar-se en algun dels sis Punts de Vacunació Poblacional (PVP) repartits per aquests territoris i que obriran aquest dilluns, quan comença la campanya de vacunació als CAP. Als adults se’ls vacunarà de grip i COVID-19; als infants només de grip seguint les recomanacions vigents. Els infants que s’hagin de vacunar també contra la COVID-19 ho podran fer als centres de referència.

Els PVP estaran situats a Sant Adrià de Besòs (CAP Dr. Barraquer), Badalona (CAP Dr. Robert), Premià de Mar (CAP Premià de Mar-Dr. Gasol, entrada per urgències), Mataró (CAP El Maresme), Sant Andreu de Llavaneres (CAP Sant Andreu de Llavaneres-Manoli Marco) i Santa Coloma de Gramenet (CAP Santa Coloma de Gramenet, a la 1a planta). L’horari d’aquests PVP serà de dilluns a dissabte, de les 9 a les 20 h.

A banda de les persones que rebran el SMS, podran anar a aquests punts les embarassades i col·lectius a qui també es recomana la vacunació com policies, bombers, personal de protecció civil i personal docent, entre d’altres. Aquestes persones no caldrà que reservin cita prèvia, i poden anar-hi preferentment de 16 a 19 h. Si una persona del Barcelonès Nord, Baix Maresme i Maresme Central candidata a vacunar-se rep l’SMS per anar al PVP però no li va bé, també pot demanar hora i vacunar-se al seu CAP de referència.

El principal objectiu del Departament de Salut amb la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 “és protegir mitjançant la immunització la ciutadania davant dels virus respiratoris, que augmenten la seva circulació especialment durant els mesos de tardor i hivern”.

SALUT



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia